دوره 1، شماره 1 - ( بهار 97 1397 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2110 مشاهده)
ارتباط بین بقای سرطان و وضعیت اقتصادی - اجتماعی برای سرطان های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است و بر اساس آن تاثیر نابرابری اقتصادی-اجتماعی در بقا بسیار زیاد است. در این مطالعه هدف ما تعیین ارتباط بین نابرابری اقتصادی - اجتماعی و عوامل خطر بقا در بیماران مبتلا به سرطان معده است.
روش ها: در این مطالعه مقطعی 235 بیمار با تأیید قبلی وارد مطالعه کردیم. داده های اقتصادی - اجتماعی از سه منبع سوابق آسیب شناسی ، گواهی های رسمی مرگ و مصاحبه های تلفنی بازیابی شد. برای کاهش تعداد متغیرها از ماتریس همبستگی چند قلو استفاده شد. برای تجزیه سهم عوامل در نابرابری از شاخص تمرکز استفاده شد. تمام تجزیه و تحلیل ها توسط نرم افزار آماری استاندارد   STATA  نسخه 11.2 انجام شد.
یافته ها: شاخص تمرکز برای تشخیص دیرهنگام (2 مرحله به بعد) و سابقه مثبت سیگار کشیدن به ترتیب 020/0- و 105/0- بود. نتایج تجزیه نشان می دهد که سابقه ابتلای گذشته به بیماری های دستگاه گوارش (29٪) و سابقه سیگار کشیدن (18٪) بیشترین سهم را در نابرابری در بقای بیماران مبتلا به سرطان معده داشته است.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه عوامل خطرزا در بقای سرطان معده مانند سیگار کشیدن ، داشتن سابقه پزشکی گذشته از بیماری های دستگاه گوارش و تشخیص دیررس را در بین افراد با سطح اقتصادی اجتماعی پایین تر را نشان می دهد
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1395/11/1 | پذیرش: 1395/12/10 | انتشار: 1397/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.