دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1393.260

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azami M, Rahmati S, Qavam S. The Association between Hypertension and Serum Vitamin D Concentration. Journal title 2018; 1 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-249-fa.html
اعظمی میلاد، رحمتی شوبر، قوام سمیرامیس. ارتباط کمبود ویتامین D با فشار خون در بیماران مراجعه کننده به کلینیک قلب شهر ایلام در سال های 1394-1395. عنوان نشریه. 1397; 1 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-249-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (24129 مشاهده)
بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر زودرس در جوامع مختلف محسوب میشوند.و یکی از شایع ترین عوامل خطرساز قابل تعدیل این بیماریها فشارخون است.مطالعات نشان می دهد که کاهش متوسطی در سطح فشار خون،باعث کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی ،سکته مغزی و نارسایی کلیوی میشود.(1) در درمان فشار خون علاوه بر کنترل مقادیر عددی فشار خون باید وجود عواملخطری که باعث افزایش فشار خون شده اند را مد نظر قرار داد(2)برخی از عوامل در ایجاد فشار خون و یا تشدید آن دخیل هستند. ویتامین د گروهی از پیش سازهای هورمونی محلول در چربی بوده که توسط نور خورشید ،غذا و مکمل های غذایی به بدن وارد می شوند.(3) کمبود ویتامین د یکی از مشکلات مهم جهان بوده است که 30-80درصد از اطفال و جوانان(4و5)و حداقل نصف سالمندان را شامل میشود(6) کمبود کلسیم باعث تشدید فشار خون میشود.از آنجا که ویتامین د در تنظیم کلسیم خون و هموستاز استخوان نقش دارد،مطالعات جدید نشان میدهند که کمبود این ویتامین می تواند در بدتر شدن بیماریهایی از جمله فشار خون شریانی ،دیابت و نارسایی قلبی نقش داشته باشد.(8و7)سطح خونی کلسیدیول (25هیدروکسی ویتامین د)روش مناسبی برای تخمین وضعیت تغذیه ای ویتامین د می باشد.اخیرا سطح مطلوب ویتامین دی با اندکی اختلاف نظر در میان دانشمندان 30-60 نانو گرم در میلی لیتر گزارش شده است.(9)و سطح زیر 10نانو گرم در میلی لیتر را کمبود شدید این ویتامین می دانند(10) برای تعیین ارتباط بین فشار خون و سطح ویتامین د مطالعاتی صورت گرفته است .برخی از این مطالعات ارتباط معکوس بین سطح سرمی 25هیدروکسی ویتامین د با فشار خون را نشان داده اند .اما گزارش های دیگر ارتباطی بین این دو متغیر پیدا نکردند.( 12.11)در مطالعه ای که برای بررسی اثر ویتامین د روی فشار خون انجام شد ،علی رغم اینکه تفاوت معنا داری در کاهش فشار خون مشاهده نشد اما در این میان کاهش فشار خون در بیماران با فشار خون بالاست به افراد با فشار خون طبیعی بیشتر بوده است(13)که در فرامینگهام نیز این مهم وجود دارد(14). با توجه به شیوع بالای فشار خون و همچنین شیوع بالای کمبود ویتامین د در کشورما و با توجه به نیاز به مطالعات بیشتر در زمینه تعیین ارتباط بین این دومتغیر،این تحقیق به منظور بررسی شیوع کمبود ویتامین دی در افراد هایپرتنسو و ارتباط آن با شدت فشارخون در این بیماران انجام شد.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/5/7 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb