دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

miri M H, Mousavimoghadam S R. An Investigation of the Relationship between Spiritual Health and Depression, Anxiety, and Stress among Students of Ilam University of Medical Sciences. Journal title 2018; 1 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-248-fa.html
میری محمد حسین، موسوی مقدم سید رحمت اله. بررسی نقش سلامت معنوی بر کنترل فکر در دانشجویان علوم پزشکی ایلام. عنوان نشریه. 1397; 1 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-248-fa.html


چکیده:   (3480 مشاهده)
در تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت معنوی یکی از ابعاد سلامت محسوب می شود .سلامت معنوی سبب یکپارچگی سایر ابعاد سلامت شده و دو بعد وجودی و مذهبی را در بر می گیرد(1-3). وقتی سلامت معنوی در فردی به خطر می افتد، فرد ممکن است دچار اختلالات روانی نظیر احساس تنهایی، افسردگی و از دست دادن معنا در زندگی شود.(4). در زمان هایی که فرد دچار تنش شده احساسات مثبت می توانند موجب آرامش فرد شود از جمله این عوامل مثبت می توان به سلامت معنوی اشاره کرد(5). دانشجویان رشته های علوم پزشکی به دلیل فشارهای روحی و روانی محیط بیمارستان و برخورد با مسایل و مشکلات بیماران، و با توجه به این که روزانه با استرس های شغلی زیادی مواجه می شوند، سلامت معنوی، فکری و جسمی شان می تواند دچار اختلال شود (6-7). از طرف دیگر، به دلیل شرایط خاص دوره دانشجویی از جمله دوری از خانواده، وارد شدن به مجموعه های بزرگ و پرتنش، مشکلات اقتصادی، نداشتن درامد کافی و حجم زیاد دروس، مستعد از دست دادن سلامت فکری هستند(8-9). در مطالعات صورت گرفته در ایران شیوع مشکلات روانی در بین دانشجویان 23-57 درصد گزارش شده است(10).
  سلامت معنوی جدیدترین بعد سلامتی است که ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی را هماهنگ می کند (11). معنویت و سلامت معنوی می تواند از راه های مختلف مانند تبادلات روزانه با دیگران، تعاملات معنوی مشخص به وسیله عشق، احترام، اعتماد، صداقت و درستکاری، یکپارچگی، فداکاری و دلسوزی، ارتباط با یک خدای شخصی که فرد را می شناسد و از او مراقبت می کند، تظاهر نماید(12). یکی از موضوعات مهم در ابعاد مختلف سلامتی، سلامت معنوی می باشد.سلامت معنوی در مراحلی از تاریخ به جوانب مختلف به خطر افتاده است(13). هنگامی که سلامت معنوی جایگاه خودرا در میان مردم پیدا کند انسان می تواند به سلامت کامل دست یابد(14). وقتی سلامت معنوی به طور جدی به خطر بیفتد فرد ممکن است دچار اختلالات روحی و فکری مثل احساس تنهایی، افسردگی و از دست دادن معنای زندگی شود(15). مطالعات متعدد انجام شده روی گروه های مختلف در ایران و سایر کشورهای  جهان حاکی از وجود ارتباط معنی دار بین سلامت معنوی  و اخلالات روانی است و نتیجه گیری شده است که باورهای مذهبی و معنویت می تواند به عنوان یکی ازابزارهای مقابله با عوامل استرس زا مورد استفاده قرار گیرد (16-26). اختلالات روانی، عامل خطر بسیاری از مشکلات جسمی است. دانشجویان علوم پزشکی به عنوان طیفی از جامعه که به واسطه شغل و فشردگی کاری مستعد این اختلالات بوده  از آن جایی که آنان در آینده عهده دار تأمین و ارتقای سلامت جامعه خواهند بود، انتظار می رود از سلامت روحی روانی بالایی برخوردار باشند تا بتوانند توفیق روزافزونی در تحصیل و در نهایت در حرفه خود به دست آورند (27). به همین دلیل این پژوهش با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی با شاخص های افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان علوم پزشکی ایلام صورت پذیرفت.
 
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1394/9/10 | پذیرش: 1394/10/20 | انتشار: 1397/7/7

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.