دوره 1403، شماره 2 - ( تابستان 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1402.158

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Vasiee A, Mozafari M, Shohani M, Pakseresht M, Taghinezhad F, Najafi F. Investigating the effect of gamification on learning pulmonary sounds and self-efficacy in nursing students in Ilam County in 2023. Journal title 2024; 1403 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2455-fa.html
وسیعی علیرضا، مظفری مصیب، شوهانی معصومه، پاکسرشت مریم، تقی نژاد فخرالدین، نجفی فاطمه. بررسی تاثیر بازی وارسازی به روش آنلاین بر یادگیری صدا های ریوی و خود کارآمدی در دانشجویان پرستاری. عنوان نشریه. 1403; 1403 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2455-fa.html


ایلام-دانشگاه علوم پزشکی
چکیده:   (12 مشاهده)
بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، بیماری­های تنفسی، سومین علت مرگ و میر در کل دنیا محسوب می­شوند. شناسایی اختلالات تنفسی و تشخیص آنها باید در سریع­ترین زمان ممکن آغاز گردد. پرستاران به علت حضور در خط مقدم مراقبت از بیماران می­بایست از دانش و مهارت کافی در زمینه شناسایی و تشخیص اختلالات تنفسی برخوردار باشند تا از وقوع عوارض مرگبار این اختلالات جلوگیری کنند. این مهم از طریق آموزش­های مناسب و کافی تأمین می­گردد.
   آموزش پرستاری نیز با تأکید بر دستیابی دانشجویان به شایستگی و کارآیی در حیطه­های مختلف و رفع نیازهای مراقبتی مددجو از روش­های گوناگون سنتی آموزش استفاده می­کند. پژوهش­های انجام شده در ایران نشان می­دهند که 72% مربیان پرستاری از روش­های غیرفعال تدریس استفاده می­کنند  و این در حالی است که 92% از دانشجویان پرستاری کاربرد روش­های فعال و نوین آموزشی را به روش­های سنتی و غیرفعال ترجیح داده و تمایل زیادی نسبت به استفاده از آن­ها نشان می­دهند.
   در مسیر فرایند یاد دهی- یادگیری عوامل مختلفی هستند که بر موفقیت یا شکست تحصیلی دانشجویان مؤثر هستند.  خودکارآمدی، یکی از مهم­ترین عواملی که به­صورت فردی عملکرد آن­ها را تحت تأثیر قرار می­دهد. خودکارآمدی، سازه اصلی تئوری اجتماعی و شناختی بندورا است و به برداشت افراد از توانایی­های خود برای انجام کار و فعالیت اشاره دارد. بر اساس تئوری بندورا، خوداندیشی یکی از توانایی­های منحصربه­فرد در انسان است که به­وسیله آن انسان رفتار خود را ارزیابی و تغییر می­دهد و این خودارزیابی­ها دربرگیرنده دریافت­های خودکارآمدی است.
   از آنجا که در سراسر دانشکده­های پرستاری ایران، دانشجویان رشته پرستاری، بیماری های تنفسی و اختلالات شایع تنفسی را در درس مراقبت های ویژه پرستاری در سال دوّم و یا سوّم دانشگاه آموزش می­بینند، ممکن است با گذشت زمان، دانش و مهارت کسب شده دچار نوسان گردد. به همین علت، به نظر می­رسد که یکی از علل اصلی در عدم کسب دانش و مهارت کافی و نیز میزان یادآوری آنچه آموخته شده، در سطح آموزش پرستاری از جمله آموزش داروهای ترالی و احیای قلبی ریوی  شیوه تدریس و عدم استفاده از نظریه­های نوین یادگیری و روش­های پیشرفته آموزش می باشد.
   آموزش با استفاده از ابزارهای الکترونیک یکی از راه­های نوین تدریس دروس آموزش پرستاری می­باشد. استفاده از بستر آموزش آنلاین در دوران پاندمی کرونا، حاکی از مفید بودن این روش در ارائه­ی محتوا و آموزش به فراگیران پرستاری، کارایی خود را نشان داده است. بازی­ وارسازی (gamification) یا مفهوم یادگیری مبتنی بر بازی به معنای استفاده از ابزارهای مبتنی بر تکنولوژی جهت انجام انواع فعالیت­های یادگیری و حل مسأله می­باشد. در جریان بازی­وارسازی، فراگیر به انجام فعالیت­های اختصاصی یادگیرانه به­گونه­ای فعال فرا داشته شده و توانایی­های حل مسأله و یادگیری در آن­ها تقویت می­شود. بازی ­وارسازی باعث تبدیل محتوای سنگین و خسته­کننده­ی آموزشی به مباحث شاد و مفرح، انگیزشی و فعال می­گردد. بازی­وارسازی به فراگیر این امکان را می­دهد که در جریان یادگیری غرق شود و پیامدهای یادگیری را درک کند و در مدت زمان کمتر و با صرف هزینه کمتر به یادگیری بپردازد.
   بازی­ وارسازی با قرار دادن فراگیر در یک محیط شبیه­سازی شده باعث افزایش انگیزه، حس رقابت و تجربه­ی خطر بدون درگیر شدن با بیمار واقعی می­باشد. بازی­وارسازی باعث ارتقاء مهارت­های تفکر خلاق، تفکر انتقادی و تحلیلی، دانش­سنجی، تصمیم­گیری، وظایف چندگانه ارتباط و مهارت­های روانشناختی می­گردد. در واقع بازی وارسازی، به نوعی زمان نگهداری دانش کسب شده در ذهن را، افزایش می­دهد. با توجّه به اینکه یادگیری و یادآوری دو اصل مهم در فرایند شغلی پرستاران محسوب می­شوند، جهت تقویت این عوامل روش­های نوین تدریس می­تواند روش­های مناسب و کاربردی به حساب آید.
   نتایج مطالعات انجام شده نشان می­دهد که دانشجویان و فارغ­التحصیلان رشته­های پزشکی و پرستاری، در بررسی و شناخت اختلالات تنفسی و بیماری های ریوی با مشکل مواجه هستند. یادگیری در تفسیر آزمایشات با کمک بازی­وارسازی ابعاد متفاوتی مانند مؤلفه­های فردی (مسئولیت­پذیری، ادراک)، مؤلفه­های مکانیکی (بازخورد سریع، پیشرفت دوره­ای) و مؤلفه­های عاطفی (انگیزش، خودکارآمدی) را در برمی­گیرد. با توجّه به نوین بودن بازی­ وارسازی در یادگیری فنون درمانی و آموزشی، از این مفهوم می­توان در توسعه و ثبت یادگیری مفاهیم پرستاری استفاده نمود.
   با توجّه به آنچه گفته شد، هدف مطالعه کنونی بررسی تاثیر بازی وارسازی به روش آنلاین بر یادگیری صداهای ریوی و خودکارآمدی دانشجویان پرستاری می باشد و سوال این است که آیا بازی ­وارسازی بر یادگیری صداهای ریوی و خودکارآمدی تأثیر دارد یا خیر؟
 
     
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1402/4/12 | پذیرش: 1402/6/8 | انتشار: 1403/6/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.