دوره 1402، شماره 1 - ( بهار 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adiban M, abbasi M. Evaluation Of Heavy Metals Levels (Mercury, Zinc, Arsenic, Lead and Cobalt) In Drinking Water Distribution System and Water Resources In The Ilam City Of 2014. Journal title 2023; 1402 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2357-fa.html
ادیبان مؤید، عباسی محمد حسن. بررسی میزان فلزات سنگین (جیوه، روی،آرسنیک، سرب و کبالت) در شبکه توزیع و منابع آب شرب شهر ایلام در سال 1393. عنوان نشریه. 1402; 1402 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2357-fa.html


چکیده:   (445 مشاهده)
حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسل های آینده باید در آن حیات  اجتماعی رو به رشدی داشته باشند یک وظیفه همگانی است.امروزه به لحاظ اینکه رشد جمعیت آلودگی منابع آب را در پی داشته است ، بنابراین باید نسبت به سیستم های آبی ، انواع منابع آلوده کننده ، اثرات آلودگی ، روش های دفع آلودگی و روش های پیشگیری از آلودگی اطلاع کافی داشته باشیم.
با توجه به محدود بودن منابع آب در اغلب نقاط کشور و نیز رشد روز افزون جمعیت از یک سو و گسترش صنایع کشاورزی از  سوی دیگر ، استفاده صحیح از منابع موجود امری ضروری به نظر می رسد. چنانچه امروزه عملکرد متولیان آب، افزون بر تأمین کمیت آب، بر اساس شاخص های کیفی نیز مورد سنجش عموم قرار می گیرد. هم چنین در اغلب شهرهای کشور بخصوص شهر ایلام به دلیل کمبود منابع آب زیرزمینی از منابع آب سطحی پشت سد جهت تآمین آب شرب استفاده می گردد و چون در حوضه آبریز سد ها، معمولا منابع آلوده کننده و صنایع صنعتی وجود دارند،لذا ورود فلزات سنگین به داخل آب منابع یاد شده امری اجتناب ناپذیر است. از طرفی دیگر فرسودگی شبکه توزیع آب آشامیدنی روستاها و شکستگی های متعدد (ورود آلودگی در اثر پدیده سیفون معکوس به درون شبکه توزیع) و در برخی موارد ورود فلزات سنگین به شبکه ی توزیع آب، موجب نگرانی در زمینه ی انتقال بیماری ها می گردد. از جمله مواردی که ممکن است وارد محیط شوند، انواع فلزات سمی را میتوان نام برد. انسان به طور دائم وموقت در معرض 35 فلز سمی قرار دارد که از این تعداد 23  فلز جزء فلزات سنگین هستند. این فلزات در مقادیر کم به طور طبیعی در محیط ورژیم غذایی وجود دارند و برای سلامتی بدن لازم هستند. اما در اثر آلودگی ناشی از فعالیت های انسانی غلظت آن ها در محیط زیاد شده ودر نتیجه پس از وارد شدن به زنجیره غذایی انسان ها اثرات سمی حاد ومزمنی برای بدن ایجاد می کنند.
یکی از اساسی ترین مسائل ومشکلات فلزات سنگین، عدم متابولیزه شدن آن هادر بدن می باشد. به طور کلی اختلالات عصیی (پارکینسون،آلزایمر،افسردگی و اسکیزوفرنی)، انواع سرطان، فقر مواد مغذی، برهم خوردن تعادل هورمون ها، چاقی،  سقط جنین، اختلالات تنفسی، قلبی وعروقی، آسیب به کبد،کلیه ها و مغز،  بی اشتهایی، التهاب مفاصل، ریزش مو، پوکی استخوان و در موارد حاد مرگ، از نتایج اثرات و ورود فلزات  سنگین به بدن انسان می باشد.
باتوجه به اینکه آب شرب شهر ایلام از منابع مختلفی تأمین می گردد. در این میان به لحاظ اینکه 70% آب شرب شهر ایلام از آب پشت این سد تآمین می گردد لذا آب سد چم گردلان  از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین در این تحقیق سعی می شود که کیفیت شیمیایی آب آشامیدنی منابع شهر ایلام به لحاظ وجود فلزات سنگین (جیوه ، روی،آرسنیک ، سرب و کبالت) مورد بررسی قرار گیرد.
     
نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1402/2/12 | پذیرش: 1402/3/10 | انتشار: 1402/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb