دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1395.096

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khorshidi A, mansoori jalilian M. ٍEpidemiology of Road Traffic Injuries in Ilam Province in 2007-2012. Journal title 2023; 5 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2243-fa.html
خورشیدی علی، منصوری جلیلیان مرضیه. بررسی الگوی اپیدمیولوژی مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی در استان ایلام طی سال های 92-1388. عنوان نشریه. 1401; 5 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2243-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی
چکیده:   (405 مشاهده)
سوانح ترافیکی از مهمترین مشکلات در دنیا به ویژه کشورهای در حال توسعه است. در اثر حوادث ترافیکی سالانه هزاران نفر به ویژه از گروه های جوان و نان آور خانور جامعه جان خود را از دست داده یا دچار مصدومیت و معلولیت جسمی روحی و روانی می شوند که ممکن است تا آخر عمر نیز ماندگار باشد. روند رو به رشد استفاده از وسایل نقلیه موتوری و افزایش میزان مواجهه مردم با انواع خودرو ها سبب افزایش روزافزون سوانح ترافیکی و در نتیجه موارد مرگ ومیر و مصدومیت شده است. بخش های مختلف جامعه به نوعی درگیر سوانح ترافیکی هستند که در این بین جوانان و میانسالان به سبب شرایط و فعالیت آنها و نقش آنها در امور مختلف جامعه در معرض خطر هرچه بیشتر عوارض سوانح ترافیکی هستند. کاربران راه شامل رانندگان، سرنشینان وسایل نقلیه و عابران پیاده نیز متناسب با نقش آنها در استفاده از وسایل نقلیه و نوع مواجهه با ترافیک بصورت متفاوتی تحت تاثیر سوانح ترافیکی قرار می گیرند.
عوامل مختلف مربوط به شخص، محیط، راه و وسیله در پیدایش و شدت عوارض و مصدومیت های حاصل از سوانح جاده ای تاثیرگذار می باشند. مطالعات مختلف نقش عواملی همچون سن، جنسیت، تحصیلات، رعایت مقررات و استفاده از تجهیزات ایمنی مانند بستن کمربند را در پیشگیری و کاهش سوانح و مصدومیت ناشی از آن نشان داده اند. همچنین شرایط اقلیمی و مهندسی راه بعلاوه رعایت استاندارد در ساخت وسایل نقلیه موتوری در پیدایش تصادفات و شدت عوارض و مصدومیت های ناشی از آن نقش مهمی دارند
یکی از اقدامات مهم و اساسی برای انجام مداخلات موثر و کارآمد، شناخت وضعیت دقیق از رخداد سوانح ترافیکی و توزیع انواع مصدومیت ها در جامعه و کاربران راه است. با این اقدام و شناخت هرچه بیشتر گروه های آسیب پذیر امکان پیدا کردن راه های کاهش و کنترل تصادفات بهتر شناخته می شود و امکان مداخلات نیز آسانتر خواهد بود. با توجه به اینکه استان ایلام نیز شاهد بروز موارد روزافزون سوانح ترافیکی و مرگ و میر ناشی از آن است، این تحقیق با هدف بررسی الگوی مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی در استان ایلام در طی سال های 92-1388 پیشنهاد می شود.

 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1397/10/10 | پذیرش: 1397/12/10 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb