دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ABDI J. Title: Genotyping of Fasciola spp Isolated from Domestic Animals Using PCR-RFLP Method in Western Iran. Journal title 2023; 5 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2137-fa.html
عبدی جهانگیر. تعیین ژنوتایپ گونه های فاسیولا جدا شده از حیوانات اهلی در غرب ایران با استفاده از روش PCR-RFLP. عنوان نشریه. 1401; 5 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2137-fa.html


گروه انگل شناسی
چکیده:   (455 مشاهده)
فاسیولیازیس که عامل آن انگل فاسیولا هپاتیکا و ژیگانتیکا می­باشد  بیماری مشترک بین انسان و حیوانات است. طبق آمارهای معتبر حدود 17 میلیون نفر در دنیا به این انگل آلوده بوده و سالیانه خسارات جبران ناپذیری را به مراکز دام پروری و بهداشتی وارد می­کند. تشخیص رایج این دو گونه بر مبنای خصوصیات مورفولوژیک کرم بالغ و تخم انجام میگیرد. با توجه به تاریخچه طولانی فاسیولازیس در ایران و بروز دو اپیدمی بزرگ آن در استان گیلان (رشت و بندر انزلی) نیاز به یک روش آسان، سریع و قابل اعتماد برای تفکیک گونه­های انگل فاسیولا جهت تفکیک هر چه دقیق تر این دو انگل و تعین ژنوتایپینگ وتوالی آنها جهت بررسی تفاوت­های احتمالی زیر گونه­ای وآنگاه درک بهتر پاتولوژی و اپیدمیولوژی آنها ضروری به نظر میرسد.
هدف:
تفکیک گونه­ها و زیر گونه­های انگل به خصوص در کشورهایی که گسترش انگل روی هم افتادگی (Overlap)دارد مانند ایران، مصر، پاکستان و کشورهای آسیای جنوب شرقی مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است و در موارد بسیاری محقق مجبور به حذف نمونه­ای است که با زحمت فراوان تهیه کرده است. تفکیک گونه­های فاسیولا هپاتیکا از فاسیولا ژیگانتیکا و گونه­های حد واسط (Intermediate) با استفاده از روش­های مولکولی  ساده تر و معتبرتر است. تکنیک های مختلف مرفومتریک و ژنوتایپیک در سال­های اخیر برای تمایز گونه و زیر گونه­های فاسیولا کاربرد فراوان داشته است. از طرفی توالی نوکلوتید های تعیین شده در منطقه مزبور و میزبان های قید شده را میتوان با توالی های قید شده در سایر نواحی مقایسه نمود و نهایتا پلی مرفیسم انگل را در مناطق مختلف و میزبان های مختلف بررسی کرد.
واژه‌های کلیدی: فاسیولا ایران ژنوتایپینگ
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1392/2/30 | پذیرش: 1392/4/19 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb