دوره 1402، شماره 2 - ( تابستان 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1401.223

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafiei E, Jafarpour M, Najafi F, Sayadi H, Vasigh A. Investigating the effect of bupivacaine and ropivacaine on maternal and newborn parameters in caesarean section mothers, a systematic review and meta-analysis of clinical trial studies. Journal title 2023; 1402 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2024-fa.html
شفیعی الهام، جعفرپور ملوک، نجفی فاطمه، صیادی حجت، وثیق امین الله. بررسی تاثیر بوپیواکایین و روپیواکایین بر پارامترهای مادر و نوزاد در مادران سزارینی، یک مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات کارآزمایی بالینی. عنوان نشریه. 1402; 1402 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2024-fa.html


مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (808 مشاهده)
مدیریت صحیح زایمان و انتخاب روش مناسب بیهوشی جهت انجام بی دردی و حفظ سلامت مادر و جنین طی عمل سزارین مساله ی بسیار مهم است(1). هم اکنون شایعترین روش بکار برده شده جهت بی حسی در سزازین بی حسی نخاعی است. طی مطالعه ای که در سال 2004 انجام گرفت 90 درصد سزارین های انتخابی و 80 درصد سزارین های اورژانسی از روش بی حسی نخاعی استفاده شده بود. بی حسی نخاعی شروع سریعتر داشته و بی حسی مطمیئن تری نسبت به روشهای دیگر بی حسی موضعی ایجاد می کند و احتمال بلوک ناقص در این روش نسبت به روشهای دیگر کمتر است، از طرفی از معایب عمده آن بالا بودن میزان افت فشار خون در این روش است(2-4). میزان بروز افت فشار خون در زنان باردار کاندید سزارین که تحت بی حسی نخاعی قرار میگیرند، حدود 50 تا 60 درصد گزارش شده است(5).
بوپیواکایین یک داروی بی حسی آمیدی طولانی اثر است که عمدتا جهت بی حسی نخاعی استفاده می شود(6).
ریپیواکایین هم ماده بی حسی آمیدی طولانی اثر بوده که انز نظر ساختاری خیلی شبیه بوپیواکایین است و این دارو شبیه بوپیواکاییین بی حسی اپیدروال موثری برای زایمان سزارین ایجاد می کند و در بی حسی داخل نخاعی نیز استفاده می شود(7).
روپیو اکایین نسبت به بوپیواکایین حلالیت در چربی کمتری داشته و بلوک حرکتی کمتری ایجاد می کند. در بلوک کودال، بلوک اعصاب محیطی ، انفلتراسیون موضعی و یا تجویز داخل مفصلی نیز کاربرد دارد(8).
زمانیکه با دوز کم استفاده می شود پتانسیل کمتری داشته ولی در دوز بالا مثلا در بلوک اعصاب محیطی قدرت اثر یکسانی دارد. همچنین نشان داده شده که روپیواکایین نسبت به بوپیواکایین مسمومیت سیستم عصبی مرکزی و سیستم قلبی عروقی کمتری ایجاد می کند(9). میزان اثربخشی و دوز مورد نیاز روپیواکایین برای جراحی سزارین نامشخص است.
از مشخصات داروی ایده آل جهت انجام بی حسی نخاعی داشتن اختلال همودینامیک کمتر همراه با طول مدت بی حسی مناسب، برگشت سریع حس، حرکت و داشتن حداقل عوارض جانبی است(10). ازآنجا که دوز حداقل موثر در کتب رفرنس بیهوشی وارد نشده و دوزهای متفاوت برای داروهای مورد مطالعه حاضر پیشنهاد شده و همچنین در مطالعات قبلی این داروها به صورت ترکیبی همراه با داروهای دیگری( سوفنتایل، دکسمدتومدین و ...) بکار رفته اند. که بر عوارض جانبی و طول بی حسی تاثیر می گذارند.

بنابراین، برای درک بهتر و شفاف کردن تاثیر این داروها، مطالعه حاضر به صورت متاآنالیز جهت بررسی تاثیر بوپیواکایین و روپیواکایین بر پارامترهای مادر و نوزاد در بیماران سزارینی صورت خواهد گرفت.
     
نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1401/7/3 | پذیرش: 1401/10/18 | انتشار: 1402/6/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb