دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei A, alikhani M, Pakzad I. Genetic variability between Trichomonas vaginalis isolates and correlation with clinical presentation in patients refferd to Ilam hospitals. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1888-fa.html
میرزائی اسد، علیخانی مریم، پاکزاد ایرج. بررسی تنوع ژنتیکی سویه های تریکوموناس واژینالیس و ارتباط آن با تظاهرات بالینی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های ایلام. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1888-fa.html


مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1306 مشاهده)
  1. خلاصه ضرورت اجرای طرح:
تریکومونیازیس شایعترین بیماری تک یاخته ای منتقله از راه تماس جنسی در دنیاست و تخمین زده می شود هرساله 174 میلیون نفر به آن مبتلا می شوند (1).
علائم بیماری در زنان عبارتند از: ترشحات بدبو، سوزش فرج ، التهاب، و خونریزی نقطه نقطه بر روی دهانه رحم که به عنوان 'سرویکس توت فرنگی شکل  شناخته شده ولی در مردان، هر چند اغلب بدون علامت است (2و3). تریکومونیازیس می تواند باعث تولد نوزاد نارس، پاره شدن زودرس کیسه جفت و تولد نوزاد با وزن کم(3) همراه  عوارض بهداشتی در هر دو جنس مرد و زن از جمله بیماری های  التهابی لگن (3و4و5) در زنان،  و پروستاتیت، ناباروری و بروز تهاجمی سرطان پروستات در مردان شود(3و6).
 حداقل
شش میلیون زن و شریک جنسی آنها هر ساله در آمریکا به تریکوموناس واژینالیس مبتلا میشود(7و8). شیوع آلودگی به این انگل در نقاط مختلف ایران متفاوت است میزان آلودگی در تبریز 4.67 درصد، در ساری 22.5 درصد، در گرگان 2 درصد و در تهران 3.6درصد گزارش شده است(9).

امروزه یک روش استاندارد و مناسب برای تشخیص دقیق و ژنوتایپ ایزوله های تریکوموناس واژینالیس وجود ندارد. در مطالعات گذشته از تکنیک های مختلفی شامل انالیز ایزوآنزیم ها، RAPD PCR, RFLP ,  و تعیین توالی ژن rRNA  استفاده شده است. این روشها نتایج متفاوتی در تشخیص سویه های و ژنوتایپ های انگل داشته اند(3).
تکنیک RAPD PCR  یک تکنیک مناسب و کارآمد برای مطالعه پلی مورفیسم ژنتیکی DNA است که شامل تکثیر تصادفی قطعاتی از DNA  ژنومی به کمک pcr با استفاده از پرایمرهایی با طول کم می باشد.
این تکنیک نیاز به مقدار کمی DNA دارد و نیاز به کلونینگ و هیبریدیزاسیون ندارد. به این دلایل این تکنیک یک مزیت ویژه نسبت به دیگر تکنیک های مولکولی در آنالیزهای ژنتیکی دارد(10).
همچنین مطالعات مختلفی نشان داده که در هر منطقه جغرافیائی سویه های متفاوتی از انگل وجود دارد و  ارتباط معنی داری بین سویه های مختلف انگل با  علایم بیماری وجود دارد. لذا با توجه به اینکه مطالعه مشابهی در این مورد در استان ایلام انجام گرفته است و هیچ گونه اطلاعاتی از وضعیت این بیماری و سویه های انگل در ایلام وجود ندارد بنظر می رسد انجام این طرح لازم است.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1401/2/24 | پذیرش: 1401/3/29 | انتشار: 1401/3/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb