دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Sadeghifard N, Amanpour Z. The study of Common enteropathogenic bacteria in children with diarrhea in Ilam city by multiplex PCR method. Journal title 2022; 4 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1764-fa.html
صادقی فرد نورخدا، امان پور زهرا. بررسی شیوع انتروپاتوژن های شایع باکتریایی در کودکان مبتلا به اسهال در شهر ایلام، به روش Multiplex PCR. عنوان نشریه. 1400; 4 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1764-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایلام
چکیده:   (1307 مشاهده)
بیماری اسهال هنوز هم یک تهدید بزرگ برای جمعیت جوان در کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط بوده(1) و از دلایل اصلی مرگ و میر در کودکان است(2) .
طبق گزارش سازمان WHO بعد از ویروس HIV دومین علت مرگ در کودکان زیر 5 سال، اسهال می باشد(1). در سال 2015 بیماری اسهال 8% از کل مرگ و میرهای کودکان زیر 5 سال در سراسر جهان را تشکیل داده است(3) ، همچنین بدلیل بستری شدن مکرر کودکان، باعث یک مشکل نه تنها در سلامت، بلکه در اقتصاد نیز می باشد(4).
تشخیص آزمایشگاهی پاتوژن های گاستروانتریت عمدتا برپایه میکروسکوپی ،کشت و ایمونواسی است(5 و 6) ، اما این روش ها وقت گیر  می باشند و یا گاها حساسیتی ندارند(7) و زمان تحویل این آزمایش ها نیز متغییر است مثلا در گونه های کمپیلوباکتر و یا سالمونلا که می تواند تا چندین روز باشد(5) . در کشورهای در حال توسعه نیز تشخیص عفونت های اسهالی بطور کلی، متکی بر علائم بالینی است که این معمولا منجر به شناسایی دقیق پاتوژن عامل بیماری نمی شود و از طرفی در غیاب آزمایش های تخصصی، عفونت ها با استفاده از رژیم آنتی بیوتیک تجربی مدیریت می شوند که این اغلب با استفاده بیش از حد آنتی بیوتیک و گسترش مقاومت باکتریایی همراه است(8) پس نیاز به روش تشخیصی سریع و قابل اعتمادی احساس می شود.
روش های مولکولی دارای حساسیت و اختصاصیت بالا بوده و با کمک آن می توان عوامل باکتریایی را بطور همزمان و اختصاصی شناسایی کرد(9) . آزمایشات مبتنی بر واکنش چندگانه زنجیره ای پلیمراز (Multiplex PCR ) در سالهای اخیر راه خود را در زمینه ی تشخیص بیماری های گوارشی باز کرده اند(10 ).
 Multiplex PCR روشی سریع و دقیق برای تشخیص پاتوژن های مدفوعی است(11). این روش حساسیت بالایی نسبت به روش های معمولی برای تشخیص اکثر پاتوژن ها نشان داده است(10). Multiplex PCR بدلیل مزایای بسیار از جمله: تشخیص همزمان طیف گسترده ای از پاتوژن ها، زمان سریع تر، کاهش هزینه ها و بازده بالاتر، بهتر می باشد و همین، موجب استفاده از این ابزار تشخیصی در مطالعات اپیدمیولوژیک عفونت های اسهالی می شود(12).
تکثیر سریع و همزمان چند ژن در یک واکنش یکی از اهدافی است که در Multiplex PCR دنبال می شود. از ویژگی های این تست علاوه بر سریع و مقرون به صرفه بودن آن، به حداقل رساندن احتمال آلودگی در نمونه های مورد بررسی می باشد(13).
داشتن اطلاعاتی در مورد میزان شیوع پاتوژن های شایع اسهال می تواند در کنترل و مدیریت صحیح بیماری در میان نوزادان و کودکان ایرانی موثر باشد. لذا باتوجه به عدم اطلاعات کافی درمورد نقش پاتوژن های شایع دستگاه گوارش در اسهال کودکان در شهر ایلام، و همچنین عدم روش های تشخیصی مناسب، همواره بیماری های گوارشی کودکان از مشکلات عمده بهداشتی بحساب می آیند. از طرفی اکثر پزشکان، درمان را با اتکا به علایم بالینی انجام می دهند. بنابراین یافتن روشی مناسب و تشخیصی که نیز سریع باشد، می تواند پزشکان را در امر درمان کودکان برای عفونت های گوارشی در شهر ایلام کمک کند.
از این رو با انجام این مطالعه، وضعیت شیوع باکتری های دستگاه گوارش در کودکان شهر ایلام مشخص شده و چشم انداز جدیدی در کمک به درمان در اختیار پزشکان قرار خواهد گرفت.
 
 
 
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1400/10/30 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار: 1400/12/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.