دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghifard N, Mirnaseri Z. the study of frequency of neisseria meningitides and moraxella catarrhalis in the oropharynx of children under 6 years in ilam in 2015-2014. Journal title 2021; 4 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1640-fa.html
صادقی فرد نورخدا، میرناصری زیبا. مطالعه ی فراوانی نایسریا مننژیتیدیس و موراکسلا کاتارالیس در اوروفارنکس کودکان زیر6 سال در شهرایلام طی سال های 1394-1393. عنوان نشریه. 1400; 4 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1640-fa.html


گروه میکروب شناسی
چکیده:   (1561 مشاهده)
مخاط تنفسی انسان به وسیله ی آرایش وسیعی از گونه های باکتریایی در طول زندگی کلونیزه می گردد. میکروارگانیسم های ساکن، شامل: کومنسال ها و همچنین گونه های بالقوه ویرولانت باکتریایی هستند که با میزبان خود سازش یافته اند. اعضای فلورای نرمال تنفسی طیفی از روابط پیچیده ی همکاری را برای میانکنش های دوطرفه بروز می دهند، این فلورای نرمال در کنترل تمامیت اپیتلیوم تنفسی و پدیده های ایمونولوژیک، نقش مهمی دارد. ضمناّ این باکتری های ساکن، تنوع آنتی ژنیک قابل توجهی نشان می دهند که تضمین کننده ی بقاء این گونه ها از میان تغییر وتبدیل های پی در پی سویه های کلونیزه کننده است. به طور کلی آرایش این ارگانیسم های حمل شده در مجرای تنفسی فوقانی، می تواند به طور عمیقی تحت تاثیر قرار گرفتن در معرض آنتی بیوتیک ها و واکسن های کونژوگه ی پنوموکوکی قرار گیرد.این اختلال در تعادل میکروبیوم نازوفارنژیال می تواند آغازگر عفونت های بدون علامت با پاتوژن های عامل عفونت حاد گوش میانی (استرپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس انفلوانزا و موراکسلا کاتارالیس) باشد.
میکروبیوتای نازوفارنژیال کودکان، طی عفونت حاد گوش میانی و بعد از قرار گرفتن در معرض مواد ضد میکروبی و واکسن های کونژوگه ی پنوموکوکی متحمل تغییراتی می شود که اغلب موجب کاهش شیوع خانواده های باکتریایی کومنسال می گردد.
موراکسلا کاتارالیس از عوامل مهم عفونت حاد گوش میانی و از علل تشدید بیماری های تنفسی است. این پاتوژن مخاطی سخت گیر انسانی، نیاز مطلق به آهن برای رشد و بیماری زایی دارد، که علاوه بر استفاده از ترانسفرین و لاکتوفرین میزبان، می تواند از هموگلوبین او نیز به عنوان تنها منبع آهن برای رشد استفاده کند.
نایسریا مننژیتیدیس نیز یکی از پاتوژن های بالقوه ای است که می تواند به صورت بدون علامت در مجرای تنفسی فوقانی کودکان کلونیزه شود، رسپتورهای ترانسفرین در همه ی جدایه های کلینیکی نایسریا وجود دارد و یک منبع مهم آهن در طول مرحله ی مهاجم عفونت مننگوکوکی است، بخصوص این که تنظیم فاکتور های ویرولانس از طریق آهن، تصدیق کننده ی اهمیت فراوان آن برای نایسریا مننژیتیدیس است. این دو پاتوژن تنفسی به منظور بقا و پایداری خود در میزبان انسانی، تعداد کثیری از فاکتورهای ویرولانس بهبود دهنده ی رشد و تقسیم، فرار از ایمنی و بیماری زایی را از خود بروز می دهند.
افزایش درک جمعیت های میکروبی مجرای تنفسی فوقانی منجر به طرح راهکار های جدید (مانند پروبیوتیک ها) برای ممانعت از عفونت های گوش میانی است.
با توجه به اهمیت فراوان کلونیزاسیون بدون علامت پاتوژن های تنفسی در کودکان و خطرانتشار بیماری در جامعه، ضرورت بررسی فراوانی حاملین نایسریا مننژیتیدیس و موراکسلا کاتارالیس و همچنین ژن های کسب آهن و ژن های کد کننده ی فاکتورهای ویرولانس موثر در تشدید بیماریزایی و بقای این دو باکتری درسیستم تنفسی فوقانی، در کودکان زیر6 سال شهر ایلام کاملا حس می شود. 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1400/7/11 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb