دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mansournia F, Sadeghifard N. Nasal and Oropharyngeal carriage of Streptococcus pneumonia and Haemophilus influenza among children under 6 years old in Ilam city 2014-2015. Journal title 2021; 4 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1638-fa.html
منصورنیا فاطمه، صادقی فرد نورخدا. مطالعه فراوانی هموفیلوس آنفلوانزا و استرپتوکوکوس پنومونیه در نازال و اوروفانکس کودکان زیر 6 سال در شهرایلام درسالهای 1393 تا 1394. عنوان نشریه. 1400; 4 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1638-fa.html


مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1112 مشاهده)
مخاط تنفسی انسان توسط بسیاری از گونه های باکتریایی در طول زندگی کلونیزه می شود. این میکروارگانیسم ها شامل گونه های همزیست و گونه های بالقوه بیماریزا هستند که با میزبان خود سازش یافته اند. اعضای فلورای نرمال تنفسی دارای روابط همکاری تحت عنوان تعامل دو طرفه با میزبان خود هستند(1).
هر گونه اختلال در تعادل میکروبیوم نازوفارنکس می تواند آغازگر عفونت های بدون علامت با باکتری های بیماریزا باشد(2). این باکتری ها دارای تنوع آنتی ژنیک وسیعی هستند که باعث بقای آنها به عنوان سویه های کلونیزه کننده می شود(1). سه باکتری استرپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس انفلوانزا و موراکسلا کاتارالیس از عوامل عفونت گوش میانی در بچه ها و سینوزیت باکتریال در بچه ها و بالغین هستند.  بسیاری از کودکان حامل بدون علامت این ارگانیسم ها هستند(3, 4)، این باکتری ها به شکل کومنسال همراه با دیگر فلورای اوروفارنکس وجود دارند اما ممکن است گاهی اوقات  باعث بیماری های مخاطی تنفسی و بیماری های مهاجم(4)، مننژیت، سپتی سمی و پنومونی و در نتیجه بالا رفتن رخداد ابتلا و مرگ و میر شوند(5). توانایی مشخص کردن حضور این گونه ها در اوروفارنکس بسیار مهم است، مخصوصاً زمانی که مطالعه شامل راههای پیشگیری و درمان باشد(3).
طبق مطالعات انجام شده که حاکی از این است که کودکان اغلب در سنین پایین با پنوموکوک و هموفیلوس آنفلوانزا کلونیزه می شوند و اغلب حاملین بدون علامتی هستند که باعث انتقال این باکتری ها به خانواده و جامعه می شوند و با توجه به نقش فاکتور های بیماریزا و ژن های کسب آهن در شدت بیماریزایی و بقای این باکتری ها در سیستم تنفسی فوقانی، و چون تاکنون مطالعه همزمانی روی این باکتریها صورت نگرفته است این ضرورت بنظر میرسد که مطالعه جامع و کامل بروی وضعیت حاملین، فراوانی ژنهای جذب آهن و ژن های کد کننده ی فاکتور های بیماریزای این باکتریها در کودکان زیر 6 سال در شهر ایلام انجام شود.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1400/7/7 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb