Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1400.156
Taghinejad H, Nazari H, Sayehmiri K, naghib zadeh S M. Title: The effect of empowerment on the level of participation in care and anxiety at the time of discharge of mothers of infants admitted to the neonatal intensive care unit in Ayatollah Taleghani Hospital in Ilam in 2021.. Journal title 2024; 1403 (2)
URL:
http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1503-fa.html
تقی نژاد حمید، نظری حدیث، سایه میری کورش، نقیب زاده سیده مهتاب. مقایسه تاثیرتوانمندسازی مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان به روش چهره به چهره و مجازی بر میزان مشارکت آنها در امر مراقبت از نوزادان و اضطراب زمان ترخیص مادران در بیمارستان آیت االله طالقانی (ره) شهر ایلام در سال 1400. عنوان نشریه. 1403; 1403 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1503-fa.html
گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده: (10 مشاهده)
این مطالعه بصورت نیمه تجربی بر روی مادرانی که نوزادان آنها در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان طالقانی شهر ایلام بستری شده پس از اخذ مجوز از معاونت محترم آموزشی و پژوهشی انجام خواهد گرفت. و تعداد 82 نفر(بر اساس فرمول حجم و نمونه) که شرایط ورود به مطالعه را دارند تعیین خواهد شد. مادرانی که معیارهای ورود را دارند به روش در دسترس انتخاب و به روش بلوک تصادفی و سپس قرعه کشی در دو گروه قرار خواهند گرفت سپس محقق روش کار را توضیح می دهد و رضایت کتبی از مادران گرفته می شود.
ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک مادران و نوزادان و چک لیست مشارکت مادران دارای نوزاد بستری در بخش ویژه نوزادان و پرسشنامه استاندارد اضطراب اشپیل برگر جهت بررسی میزان اضطراب مادر قبل از مداخله و پس از آن در زمان ترخیص نوزاد می باشد. پس از اخذ رضایت نامه کتبی ، محقق با طرح سوال از مادران و بررسی سوابق پزشکی نوزادان ، پرسشنامه جمعیت شناختی مادران و نوزادان را تکمیل می کند. سپس پرسشنامه اضطراب نیز در اختیار آنها قرار می گیرد، همچنین چک لیست مشارکت مادران جهت تعیین میزان مشارکت مادران در مراقبت از نوزاد خود قبل از مداخله و همچنین تدوین برنامه آموزشی براساس نیازهای آموزشی توسط مادران تکمیل می شود. محتوای آموزشی بر اساس اولویت های مورد نیاز مادران و با استفاده از منابع معتبر موجود و مطالعات مشابه تهیه می شود و پس از تأیید روایی توسط 10 نفر از اساتید هیئت علمی (متخصصین اطفال و اعضا هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
از روز دوم بستری نوزاد برای گروه آموزش چهره به چهره برنامه توانمندسازی مادران بصورت ارائه چهره به چهره در کنار تخت نوزاد، طی3 جلسه به مدت 1 ساعت در طی 3 روز متوالی در طول مدت مطالعه انجام می شود و همچنین کتابچه آموزشی که حاوی تمام محتوای آموزشی با تصاویر جذاب است جهت مطالعه بیشتر در اختیار آنان قرار میگیرد و برای گروه آموزش مجازی برنامه توانمندسازی بصورت فیلم آموزشی مولتی مدیا مشابه با محتوای کتابچه آموزشی از طریق الکترونیکی( واتساپ، تلگرام ، سروش و سایر شبکه های مجازی داخلی) به مدت 3 جلسه در ساعات مشخصی از روز که از قبل به اطلاع مادران رسیده است برای آنان ارسال می شود. همچنین از آنان خواسته میشود که درصورت دریافت و مشاهده محتوای آموزشی از طریق مجازی بازخورد مناسب دهند. آموزش روز سوم و چهارم ادامه دارد و روز پنجم و ششم مجدداً چک لیست مشارکت توسط مادران تکمیل می شود. پرسشنامه اضطراب نیز در زمان ترخیص نوزاد توسط مادران تکمیل می شود. فرم های پرسشنامهای قبل و بعد از پایان مطالعه داده ها با استفاده از روش های آماری، آمار توصیفی (فراوانی، میانگین) و آمار استنباطی (کای دو، تی مستقل، تی زوجی) ،ks و آنالیز کوواریانس توسط نرم افزار spss ورژن 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.
نوع مطالعه:
کارآزمایی بالینی |
موضوع پروپزال:
بهداشت و پرستاری دریافت: 1400/3/13 | پذیرش: 1400/6/27 | انتشار: 1403/6/10