دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1400.098

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Shams M, Basati G, Majidiani H, Nourmohammadi H, Azizi E. Leishmanolysin gp63: bioinformatics evidences of immunogenic epitopes in Leishmania major as possible vaccine target against cutaneous leishmaniasis. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1377-fa.html
شمس مرتضی، بساطی غلام، مجیدیانی حمیدرضا، نورمحمدی حسن، عزیزی اسفندیار. لیشمانولایزین gp63: شواهد بیوانفورماتیک از اپی توپ‌های ایمنی‌زا در لیشمانیا ماژور به عنوان هدف احتمالی واکسن علیه لیشمانیوز جلدی. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1377-fa.html


مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1304 مشاهده)
لیشمانیوز جلدی یک بیماری متداول در کشورهای دنیای قدیم به ویژه در کشورهای در حال توسعه منطقه خاورمیانه می­باشد. این عفونت تکیاخته­ای توسط پشه­های خاکی جنس فلبوتوموس منتقل یافته و ضایعات جلدی ناخوشایندی را در افراد مبتلا ایجاد می­کند. نظر به سمیت داروهای خط اول و دوم مورد کاربرد علیه این عفونت و نیز پدیده مقاومت دارویی در انگل، استفاده از رویکردهای واکسیناسیون اجتناب ناپذیر خواهند بود. تا به حال، کاندیدهای واکسن متعددی علیه این عفونت معرفی شده و بکار رفته­اند که از این بین می­توان به پروتئین لیشمانولایزین یا gp63 اشاره نمود. مطالعه حاضر به جهت پیش بینی ویژگی­های بیوشیمیایی پروتئین gp63 لیشمانیا ماژور به عنوان یک کاندید واکسن، و تعیین اپی توپ­های خطی سلول B این پروتئین و نیز اپی توپ­های واجد تمایل به مولکول­های کلاس یک و دو مجموعه سازگاری بافتی اصلی (MHC) انسان و موش که بالقوه آنتی ژنیک هستند، صورت خواهد گرفت. طیف وسیعی از سرورهای آنلاین جهت پیش بینی خواص فیزیکی شیمیایی، ویژگی­های آنتی ژنی و آلرژنیک، وجود نواحی موسوم به اصلاحات پس از ترجمه (PTMs) در پروتئین، دامین­های عرض غشایی و جایگیری درون سلولی، پیش بینی ساختارهای ثانویه و سه بعدی، ارتقاء کیفیت ساختار سوم پروتئین و تایید آن استفاده می­شوند. پس از پیش بینی اپی توپ­های خطی سلول B غربالگری اپی توپ­ها از نظر ویژگی­های آنتی ژنی، آلرژنیک و محلول بودن در آب صورت خواهد گرفت. همچنین، اپی توپ­های واجد تمایل به مولکول­های MHC انسانی و موشی نیز از لحاظ آنتی ژنی، آلرژنیک، سمیت و آب گریز بودن مورد بررسی و غربالگری قرار خواهند گرفت. قطعاً شواهد حاصله از این مطالعه به عنوان مبنایی بیوانفورماتیک از پروتئین gp63 لیشمانیا ماژور، در قالب مطالعات درون تنی و برون تنی واکسیناسیون علیه لیشمانیوز جلدی مورد کاربرد خواهند بود.
واژه‌های کلیدی: لیشمانیا ماژور، پروتئین، واکسن
     
نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1399/12/9 | پذیرش: 1399/12/13 | انتشار: 1401/3/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.