Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1400.098
Shams M, Basati G, Majidiani H, Nourmohammadi H, Azizi E. Leishmanolysin gp63: bioinformatics evidences of immunogenic epitopes in Leishmania major as possible vaccine target against cutaneous leishmaniasis. Journal title 2022; 5 (1)
URL:
http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1377-fa.html
شمس مرتضی، بساطی غلام، مجیدیانی حمیدرضا، نورمحمدی حسن، عزیزی اسفندیار. لیشمانولایزین gp63: شواهد بیوانفورماتیک از اپی توپهای ایمنیزا در لیشمانیا ماژور به عنوان هدف احتمالی واکسن علیه لیشمانیوز جلدی. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1377-fa.html
مرکز تحقیقات بیماریهای مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده: (1304 مشاهده)
لیشمانیوز جلدی یک بیماری متداول در کشورهای دنیای قدیم به ویژه در کشورهای در حال توسعه منطقه خاورمیانه میباشد. این عفونت تکیاختهای توسط پشههای خاکی جنس فلبوتوموس منتقل یافته و ضایعات جلدی ناخوشایندی را در افراد مبتلا ایجاد میکند. نظر به سمیت داروهای خط اول و دوم مورد کاربرد علیه این عفونت و نیز پدیده مقاومت دارویی در انگل، استفاده از رویکردهای واکسیناسیون اجتناب ناپذیر خواهند بود. تا به حال، کاندیدهای واکسن متعددی علیه این عفونت معرفی شده و بکار رفتهاند که از این بین میتوان به پروتئین لیشمانولایزین یا gp63 اشاره نمود. مطالعه حاضر به جهت پیش بینی ویژگیهای بیوشیمیایی پروتئین gp63 لیشمانیا ماژور به عنوان یک کاندید واکسن، و تعیین اپی توپهای خطی سلول B این پروتئین و نیز اپی توپهای واجد تمایل به مولکولهای کلاس یک و دو مجموعه سازگاری بافتی اصلی (MHC) انسان و موش که بالقوه آنتی ژنیک هستند، صورت خواهد گرفت. طیف وسیعی از سرورهای آنلاین جهت پیش بینی خواص فیزیکی – شیمیایی، ویژگیهای آنتی ژنی و آلرژنیک، وجود نواحی موسوم به اصلاحات پس از ترجمه (PTMs) در پروتئین، دامینهای عرض غشایی و جایگیری درون سلولی، پیش بینی ساختارهای ثانویه و سه بعدی، ارتقاء کیفیت ساختار سوم پروتئین و تایید آن استفاده میشوند. پس از پیش بینی اپی توپهای خطی سلول B غربالگری اپی توپها از نظر ویژگیهای آنتی ژنی، آلرژنیک و محلول بودن در آب صورت خواهد گرفت. همچنین، اپی توپهای واجد تمایل به مولکولهای MHC انسانی و موشی نیز از لحاظ آنتی ژنی، آلرژنیک، سمیت و آب گریز بودن مورد بررسی و غربالگری قرار خواهند گرفت. قطعاً شواهد حاصله از این مطالعه به عنوان مبنایی بیوانفورماتیک از پروتئین gp63 لیشمانیا ماژور، در قالب مطالعات درون تنی و برون تنی واکسیناسیون علیه لیشمانیوز جلدی مورد کاربرد خواهند بود.
نوع مطالعه:
آزمایشگاهی |
موضوع پروپزال:
سایر.... دریافت: 1399/12/9 | پذیرش: 1399/12/13 | انتشار: 1401/3/29