دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1397.157

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shohani M, bagheri M, Fasihi M, Bastami M, Seidkhani H. The effect of respiratory training on pain and anxiety in chest trauma patients referring to Imam Khomeini hospital in Ilam city in 2018. Journal title 2021; 3 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1363-fa.html
شوهانی معصومه، باقری میلاد، فصیحی مسعود، بسطامی محمدرضا، صیدخانی حسین. بررسی تاثیر تمرینات تنفسی بر میزان درد و اضطراب در بیماران ترومای قفسه سینه مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) شهر ایلام در سال 1397. عنوان نشریه. 1399; 3 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1363-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2064 مشاهده)
  1. خلاصه ضرورت اجرای طرح:
       تروما به عنوان چهارمین علت مرگ ومیر در جهان و علت دوم مرگ و میر در ایران است که سالانه جان 5 میلیون نفر در جهان را می گیرد. میانگین سنی این افراد زیر چهل سال می باشد. اغلب بیماران با تشخیص تروما دچار ترومای قفسه سینه نیز می باشند.  اهداف درمانی در ترومای قفسه سینه اغلب شامل حفظ راه هوایی، اکسیژن درمانی و کنترل درد و اضطراب می باشد(1) .
        دراین حال انجام تمرینات تنفسی [1]موجب افزایش و بهبود تهویه، جلوگیری از تجمع ترشحات و آتلکتازی، افزایش قدرت و هماهنگی عضلات تنفسی(به ویژه عضلات مسئول دم)، تصحیح الگوهای تنفسی و سرفه های موثر می گردد. به علاوه این تمرین ها باعث کاهش برونکواسپاسم و انسداد راه های هوایی و در نتیجه رفع تنگی نفس می گردد (2). تمرینات تنفسی  شامل ورزشها و تمرینات خاص جهت بهبود الگوهای تنفسی و حداکثر استفاده از عملکرد موجود تنفسی می باشد(3). این تمرینات و فیزیوتراپی های تنفسی دیگر به منظور ارتقای برنامه درمان برای کنترل علایم و بالا بردن ظرفیت عملی بیماران در نظر گرفته شده و در بیشتر برنامه های نوتوانی ریوی گنجانده شده است (4) . انسداد نسبی راه هوایی به طور حاد یا مزمن اغلب زمینه را جهت عادات تنفسی غیر مؤثر ایجاد می نماید که مهمترین روش به حداقل رساندن اختلال ایجاد شده تمرینات تنفسی است (5). 
        در واقع ، برنامه جامع توانبخشی ریوی شامل بررسی بیمار، آموزش ورزش، آموزش و حمایت روانی - اجتماعی می باشد و یکی از اهداف مهم توانبخشی، ارتقای بیمار در انجام فعالیت های روزمره زندگی است (6) .تا فرد بتواند از عهده نیازهای روزانه خود برآمده و به حداکثر سطح استقلال ممکن برسد(7). برای تحقق این هدف، پرستار نقش حیاتی دارد؛ چرا که همه بیماران به برنامه رسمی توانبخشی دسترسی ندارند. پرستار می تواند در آموزش بیمار و خانواده و تسهیل خدمات خاص برای بیماران نظیر آموزش تمرینات تنفسی، درمان جسمی به منظورانجام ورزش و تمرینات تنفسی، درمان جسمی به منظور انجام ورزش و تمرینات تنفسی و کاردرمانی در مورد روش های ذخیره انرژی در مدت فعالیت های روزمره زندگی نقش مهمی داشته باشد(8) .موضوع مطالعه این پژوهش با توجه به مطالب فوق،  بررسی رابطه ی تمرینات تنفسی، درد و  اضطراب در بیماران ترومای قفسه سینه می باشد. این پژوهش در پی پاسخگویی به سؤالاتی است که درارتباط متغیرهای درد، اضطراب، و اطلاعات دموگرافیک و تمرینات تنفسی  را در افراد ترومای قفسه سینه تبیین می کند و به صورت مشخص به تعیین رابطۀ متغیر ها می پردازد. به همین جهت پژوهشگران بر آن شدند تا مطالعه ای با هدف تاثیر تمرینات تنفسی بر  درد و اضطراب در بیماران که دچار ترومای قفسه سینه می باشد را انجام دهند.
 
1- Breathing Retraining  
واژه‌های کلیدی: درد، اضطراب، تروما، تمرینات تنفسی
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1397/9/15 | پذیرش: 1397/11/7 | انتشار: 1400/3/3

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb