دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1397.154

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shohani M, parsaei S, Jalilian M, Modara F, Seidkhani H. The Effect of Cerebellar Transcranial Direct Current Stimulation on Static and Dynamic Balance of Elderly Passive Men. Journal title 2021; 3 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1362-fa.html
شوهانی معصومه، پارسایی سجاد، جلیلیان محسن، مدارا فرهاد، صیدخانی حسین. تأثیر تحریک الکتریکی مخچه بر تعادل ایستا و پویای سالمندان مرد غیرفعال. عنوان نشریه. 1399; 3 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1362-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1966 مشاهده)
  1. خلاصه ضرورت اجرای طرح:
با افزایش سن، تغییراتی در عملکرد سیستمهای حسی - پیکری، اسکلتی - عضلانی، دهلیزی و سیستم بینایی به عنوان سیستم­های فیزیولوژیک درگیر در تعادل، رخ می­دهد و سالمندان را در معرض آسیب­های جدی ناشی از عدم تعادل ازجمله افتادن، شکستگیهای استخوانی در نواحی مختلف و معلولیت­های طولانی قرار می­دهد. صدمات جسمی و روحی ناشی از این آسیب­ها بر کیفیت زندگی سالمندان، تأثیر منفی و مخربی می­گذارد و حفظ و نگهداشتن تعادل در افراد سالمند را کاهش و خطر افتادن و شکستگی در پی آن را بالا میبرد.
سالمندی همراه با تغییراتی در عملکرد های شناختی و حرکتی می باشد که باعث بروز اختلال در فعالیت­های روزمره می­شود که این پروسه به همراه تغییراتی در مغز و در نتیجه­ آن تغییرات ساختاری، فیزیولوژیک و متابولیک مغز می­باشد که برخی از این تغییرات در پاسخ به همین کاهش عملکرد رخ می­دهد. تا امروز هیچگونه استراتژی جهانی برای توقف این روند شناخته نشده است.
یکی از عوامل پایه­ای برای فراهم آوردن اینگونه استراتژی­ها، درک بهتر تغییرات نوروپلاستیک در طول سالمندی می­باشد. از این رو تکنیک­های غیرتهاجمی تحریک مغز مثل TDCS  یک انتخاب مناسب برای تغییر در فعالیت­های عصبی و به دنبال آن تغییر نوروپلاستیسیتی می­باشد. تحریک الکتریکی مغز می­تواند منجر به تعدیل در تحریک­پذیری و فعالیت کورتکسی و در نتیجه ایجاد تغییرات در کارکردهای رفتاری و شناختی گردد.  Zandvlie(2018) نشان داد که تحریک الکتریکی باعث بهبود تعادل ایستا می­شود. از طرفی Steiner (2016) نشان داد که تحریک الکتریکی مخچه بر روی تعادل و کنترل قامت تأثیری ندارد
با توجه به اثرات گوناگون TDCS  بر جنبه­های مختلف زندگی و اختلالات متنوع و نتایج متناقض برخی تحقیقات در مورد تاثیر TDCS  بر روی تعادل و از طرفی، به دلیل اینکه فرآیندهای حرکتی و جسمانی (مثل تعادل) نقش پرکاربردی در دوران سالمندی دارند؛ این تحقیق درپی بررسی این سؤال که آیا تحریک الکتریکی ناحیه مخچه می­تواند بر تعادل سالمندان تأثیر داشته باشد؟
 
واژه‌های کلیدی: سالمند، تحریک الکتریکی مغز، تعادل
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1397/10/1 | پذیرش: 1397/11/7 | انتشار: 1399/12/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb