دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1397.154

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Shohani M, parsaei S, Jalilian M, Modara F, Seidkhani H. The Effect of Cerebellar Transcranial Direct Current Stimulation on Static and Dynamic Balance of Elderly Passive Men. Journal title 2021; 3 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1362-fa.html
شوهانی معصومه، پارسایی سجاد، جلیلیان محسن، مدارا فرهاد، صیدخانی حسین. تأثیر تحریک الکتریکی مخچه بر تعادل ایستا و پویای سالمندان مرد غیرفعال. عنوان نشریه. 1399; 3 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1362-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2108 مشاهده)
  1. خلاصه ضرورت اجرای طرح:
با افزایش سن، تغییراتی در عملکرد سیستمهای حسی - پیکری، اسکلتی - عضلانی، دهلیزی و سیستم بینایی به عنوان سیستم­های فیزیولوژیک درگیر در تعادل، رخ می­دهد و سالمندان را در معرض آسیب­های جدی ناشی از عدم تعادل ازجمله افتادن، شکستگیهای استخوانی در نواحی مختلف و معلولیت­های طولانی قرار می­دهد. صدمات جسمی و روحی ناشی از این آسیب­ها بر کیفیت زندگی سالمندان، تأثیر منفی و مخربی می­گذارد و حفظ و نگهداشتن تعادل در افراد سالمند را کاهش و خطر افتادن و شکستگی در پی آن را بالا میبرد.
سالمندی همراه با تغییراتی در عملکرد های شناختی و حرکتی می باشد که باعث بروز اختلال در فعالیت­های روزمره می­شود که این پروسه به همراه تغییراتی در مغز و در نتیجه­ آن تغییرات ساختاری، فیزیولوژیک و متابولیک مغز می­باشد که برخی از این تغییرات در پاسخ به همین کاهش عملکرد رخ می­دهد. تا امروز هیچگونه استراتژی جهانی برای توقف این روند شناخته نشده است.
یکی از عوامل پایه­ای برای فراهم آوردن اینگونه استراتژی­ها، درک بهتر تغییرات نوروپلاستیک در طول سالمندی می­باشد. از این رو تکنیک­های غیرتهاجمی تحریک مغز مثل TDCS  یک انتخاب مناسب برای تغییر در فعالیت­های عصبی و به دنبال آن تغییر نوروپلاستیسیتی می­باشد. تحریک الکتریکی مغز می­تواند منجر به تعدیل در تحریک­پذیری و فعالیت کورتکسی و در نتیجه ایجاد تغییرات در کارکردهای رفتاری و شناختی گردد.  Zandvlie(2018) نشان داد که تحریک الکتریکی باعث بهبود تعادل ایستا می­شود. از طرفی Steiner (2016) نشان داد که تحریک الکتریکی مخچه بر روی تعادل و کنترل قامت تأثیری ندارد
با توجه به اثرات گوناگون TDCS  بر جنبه­های مختلف زندگی و اختلالات متنوع و نتایج متناقض برخی تحقیقات در مورد تاثیر TDCS  بر روی تعادل و از طرفی، به دلیل اینکه فرآیندهای حرکتی و جسمانی (مثل تعادل) نقش پرکاربردی در دوران سالمندی دارند؛ این تحقیق درپی بررسی این سؤال که آیا تحریک الکتریکی ناحیه مخچه می­تواند بر تعادل سالمندان تأثیر داشته باشد؟
 
واژه‌های کلیدی: سالمند، تحریک الکتریکی مغز، تعادل
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1397/10/1 | پذیرش: 1397/11/7 | انتشار: 1399/12/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.