دوره 1403، شماره 1 - ( بهار 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: w

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorshidi A, Delpisheh A, naadi baqou M, Cheraghian B, Saki N, Qavam S. Evaluation of The Risk Factors Associated with Myocardial Infarction in Diabetic Patients in Hoveyzeh City in 2019. Journal title 2024; 1403 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1335-fa.html
خورشیدی علی، دل پیشه علی، نادی باغو مریم، چراغیان بهمن، صاکی نادر، قوام سمیرامیس. بررسی عوامل خطر مرتبط با سکته قلبی در بیماران دیابتی در شهرستان هویزه در سال 1398. عنوان نشریه. 1403; 1403 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1335-fa.html


مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (20 مشاهده)
         دیابت یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین بیماری های مزمن در سراسر جهان محسوب می شود. بروز دیابت در ده سال اخیر در سطح جهان دو برابر شده است و سالانه شیوع دیابت در جهان ، حدود 6 درصد افزایش می یابد. دیابتی ها 2 تا 4 برابر بیشتر در معرض بیماریهای قلبی عروقی هستند و 2 تا 5  بار بیشتر شانس مرگ به دنبال این بیماریها را دارند. خطر مرگ و میر بیماریهای قلبی عروقی به همراه دیابت در زنان 2 تا 5 برابر و در مردان 3 برابر در مقایسه با بیماران غیر دیابتی است. دیابت به علت همزمانی بسیاری ازعوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی مانند هیپرگلیسمی افزایش فشار خون، افزایش چربیهای خون، افزایش مقاومت به انسولین و چاقی به عنوان همسان بیماری ایسکمیک قلبی محسوب میشود.
        بیماری های قلبی عروقی نیز از علل اصلی مرگ و میر در بیماران دیابتی است. بیماریهای عروق کرونر اغلب به صورت آنژین صدری و سکته قلبی دیده می شود. سکته قلبی، به فرآیندی اطلاق می شود که در آن بخشی از میوکارد قلب به دلیل قطع یا کاهش جریان خون میوکارد به طور برگشت ناپذیر از بین می روند. عوامل خطر ایجاد کننده بیماریهای قلبی به دو دسته  مهم تقسیم می شوند: قابل تعدیل و غیرقابل تعدیل. بیـشترین میـزان بروز سکته قلبی در اروپای شـمالی و آمریکـا مـشاهده شـده اسـت، درحالی که در اروپای جنـوبی و کـشورهای ناحیـه مدیترانـه، بسیار کمتر است. بیماریهای قلبی و عروقی تقریبا به یک نسبت مردان و زنان را مبتلا می کند و تخمین زده می شود که تا سال 2020 ،  تعداد مرگ ناشی از سکته قلبی به 25 میلیون نفرخواهد رسید.
        هدف از انجام این مطالعه یافتن عوامل خطر مرتبط با سکته قلبی در بیماران دیابتی ساکن شهرستان هویزه بوده است. هدف از این انتخاب این است که جمعیت هویزه، نژاد عرب خوزستانی هستند و سبک زندگی آنها متفاوت از سایر نژادها می باشد، لذا هویزه انتخاب شده است. امید است که نتایج این مطالعه بتواند بخشی از روابط بین عوامل را برای کمک به کادرپزشکی جهت تشخیص دقیق تر فراهم کند.
         در پایان باید ذکر کرد که طرح کوهورت هویزه با هدف بررسی بیماریهای غیرواگیر مزمن(NCD) از اردیبهشت سال 1395 تا مرداد ماه سال 1397 انجام شد. در این طرح ده هزار و نه نفر از افراد70-35 ساله شهرستان هویزه پرسشنامه پایا شده وزرات خانه را تکمیل و در سامانه کوهورت کشوری ثبت نام شدند. اطلاعات افراد زنده خواه دارای سابقه داشتن سکته خواه نداشتن سکته به صورت یکبار همه گرفته شد. و دراین طرح نقطه پایان مرگ افراد است.
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: قلب و عروق
دریافت: 1399/10/22 | پذیرش: 1403/3/10 | انتشار: 1403/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb