دوره 1403، شماره 2 - ( تابستان 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: w

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Shohani M, Direkvand Moghadam A, Mahmoudi A. Investigating the relationship between quality of life and social health of nurses caring for patients with COVID-19 in Ilam in 2020. Journal title 2024; 1403 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1293-fa.html
شوهانی معصومه، دیرکوندمقدم اشرف، محمودی آروین. بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی پرستاران مراقبت کننده از بیماران مبتلا به COVID-19در شهر ایلام در سال 1399. عنوان نشریه. 1403; 1403 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1293-fa.html


چکیده:   (11 مشاهده)
بیماری کرونا ویروس جدید (COVID-19)، یک اپیدمی جدید است که تاکنون به بیشتر از 200 کشور به سراسر جهان گسترش پیدا کرده است. تعداد مبتلایان و فوت شدگان بر اثر این بیماری به بیش از یکصد و پنجاه هزار نفر در ایران رسیده است. قدرت انتقال بالا یکی از ویژگی های منحصر به فرد این ویروس است و همین امر سبب شده تا افراد زیادی به این بیماری مبتلا شوند.
    کشورهای درگیر با این ویروس بسیاری از مشاغل و حرفه های خود را جهت کنترل این بیماری تعطیل کرده­اند، اما در این میان، مشاغل مربوط به حوزه بهداشت و درمان، نه تنها تعطیل نشده­اند بلکه مسئولیت­های بیشتری نیز برعهده گرفته­اند. پرستاران، به­عنوان بزرگترین خانواده این حوزه، تحت شیوه­های مراقبتی تعریف شده، در ارتباط مستقیم با بیماران هستند. همین امر سبب شده تا بسیاری از پرستاران و دیگر اعضای کادر درمانی به این بیماری مبتلا شده و جانشان را در این راه از دست بدهند. بار کاری اضافی و استرس بیش از حدی که این بیماری بر کادر درمان وارد ساخته سبب شده تا کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی کادر درمان به شدت تحت تاثیر قرار گیرد. شیفت های سنگین، تعداد بیماران زیاد و همچنین احتمال بالای مبتلا شدنِ خود ارائه دهندگان مراقبت از جمله عواملی هستند که کیفیت زندگی کادر درمان را تحت تاثیر قرار داده و به تبع آن می تواند بر کیفیت مراقبت های ارائه شده نیز تاثیر بگذارد.
     سازمان جهانی بهداشت کیفیت زندگی را به صورت پندار­های فرد از وضعیت زندگی خود با توجه فرهنگ و نظام ارزشی که در آن زندگی می کند تعریف کرده است. با یک نگاه اجمالی به زندگی این قشر، به سادگی می توان دریافت که شیوه زندگی شان نسبت به قبل از دوران همه گیری ِبیماری COVID-19، چه مقدار تغییر قابل توجه ای داشته است. حجم کاری بالا، مرگ و میر فراوان بیماران و در نهایت، دوری از خانواده به مدت طولانی، تاثیر بسزایی بر کیفیت زندگی کادر درمان داشته است.
    کیفیت زندگی توسط عوامل متفاوتی مانند سن، شغل، محیط اجتماعی و ... تحت تاثیر قرار می­گیرد که در این میان شغل، یکی از مهم­ترین عواملی است که می تواند کیفیت زندگی فرد را تغییر دهد و سلامتی­اش را در همه ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی تهدید کند. بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی پرستارانی  که از بیماران مبتلا به کرونا مراقبت می­کنند می­تواند ارتباط میان دو متغیر مذکور و میزان تاثیرپذیری آن از شرایط پیش آمده را تبیین کند. بررسی این موضوع می­تواند در برنامه­ریزی­های آتی جهت بهبود کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی کادر درمانی اتخاذ گردد.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1399/9/25 | پذیرش: 1399/12/3 | انتشار: 1403/6/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.