دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.294

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shanbehzadeh M, Kafashian M. Design and development of Computerized Decision Support System (CDSS) for COVID-19 diagnosis. Journal title 2022; 5 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1252-fa.html
شنبه زاده مصطفی، کفاشیان محمدرضا. طراحی و راه اندازی سامانه تصمیم یار بالینی (CDSS) برای تشخیص بیماری کووید-19. عنوان نشریه. 1401; 5 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1252-fa.html


گروه آموزشی فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1124 مشاهده)
بیماری کووید-19 (COVID-19) یک بیماری عفونی و منتشره می باشد که عامل بیماری زایی آن ویروسی به نام سندورم تنفسی حاد شدید کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2) می باشد که باعث آسیب های جدی به دستگاه تنفسی، ایجاد ذات الریه و در مواری منجر به مرگ انسان می گردد. همه گیری گسترده این بیماری، ماهیت حساس پیچیده، چندبعدی و ناشناخته آن، قدرت انتشار بالا، در دسترس نبودن درمان دارویی و ایمن سازی موثر و در نهایت مرگ و میر و بیماری زایی بالا در بین افراد جامعه به خصوص افراد آسیب پذیر موجب شده تا تلاش های فرآوانی در جهت شناسایی موثر، اثربخش [hI1] و کارآمد بیماری در بسیاری از جوامع صورت پذیرد. آثار مخرب ناشی از همه گیری گسترده بیماری کووید-19 و نیز  کمبود منابع و امکانات سیستم های بهداشت و درمان در مبارزه با این بیماری، توجه روزافزون نظام های مراقبتی را به استفاده از فناوری های تصمیم یار بالین (CDSS) مجهز به الگوریتم های یادگیری ماشینی می طلبد. از این رو تشخیص صحیح، دقیق و به موقع بیماری کووید-19 از طریق استفاده از فناوری های هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) و یادگیری ماشین (Machine Learning) نقش مهمی در بهبود شاخص های بیماری، صرفه جویی در منابع و افزایش رضایتمندی ها را به دنبال خواهد داشت.  بنابراین  هدف پژوهش حاضر طراحی سیستم کامپیوتری مجهز به نرم افزارهای هوش مصنوعی برای کمک به تشخیص بیماری کووید-19 خواهد بود که پزشک از طریق وارد کردن داده های موارد (cases) به سیستم ، در خصوص بیمار یا سالم بودن آن مورد نظر خواهد  داد.

 [hI1]داور گرامی موارد املایی مجدد بررسی و اعمال گردید. با تشکر
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1399/8/22 | پذیرش: 1401/1/29 | انتشار: 1401/5/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb