دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.333

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Shams M, Basati G, Majidiani H, Asghari A, Nourmohammadi H, Asghari A. Review of anticancer drug compounds: a systematic review of anti-tumor activity of parasite-derived compounds. Journal title 2022; 5 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1249-fa.html
شمس مرتضی، بساطی غلام، مجیدیانی حمیدرضا، اصغری علی، نورمحمدی حسن، اصغری علی. بازنگری ترکیبات دارویی ضد سرطان : مروری نظام مند بر فعالیت ضد توموری ترکیبات مشتق شده از انگل ها. عنوان نشریه. 1401; 5 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1249-fa.html


مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (811 مشاهده)
بنابراین، این عوامل عفونی انگل­ها گروهی از میکروارگانیسم­ها هستند که جهت تکمیل سیر تکاملی خود و رفع نیازهای غذایی و تولید مثلی، حداقل با یک میزبان بزرگتر از خود طی مدت­های طولانی تکامل کافی کسب کرده ­اند. دائما ً درحال کنکاش و تقابل با سیستم ایمنی میزبان هستند تا بقای خود را تضمین کرده و چرخه زندگی­شان را کامل کنند (1). در این زمینه، انواعی از مولکول­های چه از طرف میزبان و چه از طرف انگل مهاجم جهت تقابل با دیگری بیان و به کار گرفته می­شوند. با پیشرفت روز افزون روش­های بیوشیمیایی و بیولوژی مولکولی مشخص شده است که برخی از این مولکول­ها علاوه بر نقش سمی یا آسیب­زای خود، می­توانند نقش­های تعدیل کننده ایمنی باشند و بنابراین شاید بتوان از آنها جهت درمان احتمالی انواعی از اختلالات با واسطه ایمنی یا بیماری­های آتوپیک بهره جست (2). طبق فرضیه سازمان جهانی بهداشت که در سال 1989 پیشنهاد گردید، مواجهه بیشتر با عوامل عفونی طی دوران کودکی همبستگی معکوسی با بروز بیماری­های آلرژیک در سال­های بعدی عمر فرد دارد، مشابه رخدادی که در کشورهای توسعه یافته شاهد آن هستیم. این موضوع سپس درباره بیماری­های التهابی، دیابت نوع یک و سرطان نیز تعمیم داده شد (3). درباره انگل­ها، اخیراً علاوه بر نقش سرطان زایی برخی از آنها همچون شیستوزوما هماتوبیوم و تریکوموناس واژینالیس، مطالعاتی نیز در جهت نشان دادن خواص ضد سرطانی برخی از ترکیبات مشتق شده از انگل­ها به چاپ رسیده است. بنابراین، هدف از مطالعه مروری نظام مند حاضر، گردآوری سیستماتیک این مقالات و استخراج داده­های ارزشمند از آنها جهت پیشبرد رویکردهای آتی و نیز مشخص نمودن نقاط ضعف احتمالی است.
     
نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: انگل شناسی
دریافت: 1399/8/21 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1401/3/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.