دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.332

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi I, Maleki M, Kafashian M, Falahi S, Kenarkoohi A, Ghanei Alvar H, et al . Study of Comparative changes in blood cortisol concentration and ACTH in COVID-19 patients admitted to Shahid Mostafa Khomeini Hospital in Ilam and Shahid Mohammadi Hospital in Bandar Abbas. Journal title 2022; 5 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1238-fa.html
احمدی ایرج، ملکی مریم، کفاشیان محمدرضا، فلاحی شهاب، کنارکوهی عذرا، قانعی الوار حوری، و همکاران. و همکاران.. بررسی مقایسه ای تغییرات غلظت کورتیزول خون و ACTH در بیماران COVID-19 بستری در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام و شهید محمدی بندرعباس. عنوان نشریه. 1401; 5 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1238-fa.html


گروه آموزشی فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (768 مشاهده)
استرسهای فیزیولوژیک ناشی از بیماریها باعث افزایش کورتیزول از طریق  اثر بر محور هیپوتالاموس هیپوفیز آدرنال می گردد. افزایش کورتیزول یکی از مهمترین مکانیسمهای غلبه بر استرس می باشد که باعث ایجاد مکانیسمهای تطابقی در سیستمهای قلبی عروقی ، متابولیسم و سیستم ایمنی می گردد. اثر COVID-19 بر کورتیزول خون چندان مشخص نیست. به نظر می رسد که SARS-CoV-2 پاسخ های ایمنولوژیکی را شروع می کند  که از نظر تئوری باعث افزایش عوارض و مرگ و میر احتمالا به دلیل ایجاد  نارسایی  در ترشح کورتیزول  می شود. مطالعات زیادی در این مورد انجام نشده است. این  که آیا این روند ممکن است مرتبط با  پاتوفیزیولوژی COVID-19 باشد هنوز مشخص نیست و شواهد کافی در مورد تغییرات آدرنال در بیمارانی که بعلت SARS-CoV-2 می میرند وجود ندارد اما در بیماران مبتلا به SARS-CoV دیده شده که اینفیلتراسیون منوسیت ها و لنفوسیت ها و نکروزهای فوکال در آدرنال  وجود دارد. همینطور واسکولیت وریدی  هم در مدولا گزارش شده است به دلیل مشابهت های این دو ویروس ممکن است این اختلالات آدرنال در بیماران کرونا مثبت هم مشاهده بشود. هدف از این مطالعه سنجش میزان کورتیزول و ACTH  در بیماران  کویید مثبت بستری در بیمارستان در ابتدای پذیرش می باشد
واژه‌های کلیدی: کورتیزول، ACTH، کویید مثبت
     
نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: بافت و فیزیولوژی
دریافت: 1399/8/10 | پذیرش: 1401/3/29 | انتشار: 1401/9/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb