Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1400.006
Kazemian H, Kouhsari E, asadollhi P, Shoule M, Heidari H, Mashhad karim Darbandi A. Evaluation of rifampin and isoniazid resistance in Mycobacterium tuberculosis isolates in Iran: A systematic review and meta-analysis. Journal title 2024; 1403 (1)
URL:
http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1226-fa.html
کاظمیان حسین، کوهساری ابراهیم، اسداللهی پریسا، شعله محمد، حیدری حمید، مشهد کریم دربندی عطیه. بررسی مقاومت به ریفامپین وایزونیازید در ایزوله های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در ایران : مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1403; 1403 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1226-fa.html
گروه آموزشی میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده: (11 مشاهده)
درمان رایج برای عفونت توبرکلوزیس استفاده از رژیم چند دارویی بویژه ریفامپین و ایزونیازید است که بیشترین تاثیر را بر روی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس دارند. اگر چه استفاده از این داروها در درمان این عفونت بسیار موثر است، ظهور سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مقاوم به ایزونیازید و ریفامپین (MDR)، کارایی این رژیم درمانی استاندارد را کاهش داده است .(2-5)از طرفی گسترش سویه های مقاوم به هر یک از این داروها بطور جداگانه(mono-drug resistance) نحوی درمان را پیچیده تر می سازد. درمان سویه های مقاوم به ایزونیازید با رژیم دارویی استاندارد
موفقیت آمیز نبوده و احتمال ایجاد سویه های MDR را بالا می برد، و سویه های مقاوم به ریفامپین نیز به دوره درمان طولانی تری نیاز دارند (6, 18, 19). علاوه بر آن با شناسایی موتاسیون های غالب و مقایسه آنها می توان هدف مناسبی برای تشخیص سریع سویه های مقاوم ارائه کرد جلوگیری از درمان ناکارامد و بهینه سازی اثرات رژیم های چند داروی ضروری به نظر می رسد و این امر ما را قادر می سازد تا احتمال درمان و تشحیص سریع را افزایش دهیم و از گسترش سویه های مقاوم به دارو جلوگیری کنیم.
نوع مطالعه:
مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس |
موضوع پروپزال:
میکروب شناسی پزشکی دریافت: 1399/7/27 | پذیرش: 1399/7/30 | انتشار: 1403/3/10