دوره 1402، شماره 1 - ( بهار 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.312

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bazyar J, Alimoradi S, Sadeghifar J. : COVID-19 Situation Analysis in Ilam Province with SWOT Analysis Aproach: A qualitative Study. Journal title 2023; 1402 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1140-fa.html
بازیار جعفر، علیمرادی صیدنور، صادقی فر جمیل. عنوان: تحلیل وضعیت کووید-19 با رویکرد تحلیلی SWOT در استان ایلام: یک مطالعه کیفی. عنوان نشریه. 1402; 1402 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1140-fa.html


اورژانس پیش بیمارستانی
چکیده:   (358 مشاهده)
 
چکیده:
زمینه و هدف: شکل ناشناخته ای از نوعی پنومونی در شهر ووهان(Wuhan) مرکز استان هووبی(Hubei) در چین تشخیص داده شد که در دسامبر2019 به دفتر سازمان جهانی بهداشت در ووهان گزارش داده شد. گسترش این بیماری در چین با تعطیلات نوروز و جابجاییهای جمعیتی همزمانی داشت. سپس WHO این موضوع را به عنوان یک نگرانی بین المللی سلامت عمومی در 30 January 2020 اعلام نمود و در 11 February2020 نام آن را COVID-19 نهاد. همزمان با گسترش کووید-19 در جهان، ایران نیز درگیر این بیماری شد. به طوریکه هرچند که در ماههای گذشته مرگهای مشکوکی در شهرهایی از جمله تهران مشاهده شده بود، اما در تاریخ 19 فوریه 2020، دو مورد مرگ ناشی از کروناویروس در شهر قم به تایید وزارت بهداشت رسید. با نزدیک شدن به ایام نوروزی سال جدید در کشور ایران و متعاقب آن جابجایی های جمعیتی، دید و بازدیدهای خانوادگی، تراکم های جمعیتی ناشی از مراسمات خاص، باعث شد تا این بیماری به سرعت در شهر تهران و سایر شهرهای ایران منتشر شود. استان ایلام که در غرب کشور ایران واقع شده است، نیز بشدت درگیر این بیماری شد و بسیاری از شهرستانهای این استان در وضعیت قرمز و بحرانی کروناویروس قرار گرفتند و فشار مضاعفی را بر تمامی حوزهای مختلف نظام سلامت وارد نمود . در تاریخ یکم اسفند 98 اولین مورد قطعی به کووید-19 در استان به تأیید وزارت بهداشت و درمان رسید. با توجه به تجارب خاص جوامع بین المللی و تنوع در اقدامات انجام شده در مدیریت خطر کووید-19 در مناطق مختلف چه در سطح جهانی و چه در سطوح ملی و محلی، به نظر میرسد که استفاده از تجارب موفق کشورها بتواند مفید واقع شود. چرا که پیشگیری و کنترل این بیماری قطعا نیازمند مداخله، کمک و همدلی تمام جوامع بشری است. روندهای اپیدمیولوژیک بیماری نشان می د هد که احتمالا جوامع بشری در آینده نیز همچنان درگیر این بیماری بوده و بایستی عزم خود را برای مقابله با آن دوچندان نمایند. لذا تیم تحقیق این مطالعه را با هدف استخراج نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدات این حوزه در مدیریت خطر کووید-19 با رویکرد تحلیلی SWOT در سطح دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام انجام داد تا بتوانیم به استراتژیها، راهکارها و پیشنهاداتی برای مدیریت بهتر این بیماری از دیدگاه نظام سلامت برسیم و با به اشتراک گذاری این تجارب، سایر جوامع بتوانند از نتایج آن در مدیریت بهتر و موثر در پیشگیری و کنترل آن در آینده استفاده نمایند.
موارد و روشها: این مطالعه به روش کیفی چندروشی انجام خواهد شد. در فاز کیفی برای جمع آوری داده ها، ابتدا صورتجلسات و اسناد ستاد استانی مبارزه با کرونا شامل تعداد 22 جلسه  و تعداد229 مصوبه از تاریخ 4/12/98 تا حال حاضر که به صورت جلسات بحث گروهی متمرکز بوده مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. در این جلسات به طور متغیر از 24 نفر تا50 نفر از نمایندگان تام الاختیار سازمانها و نهادهای مختلف درگیر به ریاست شخص استاندار حضور داشتند.  در ادامه برای بررسی میزان اجرایی شدن مصوبات و همچنین تحلیل محتوای کیفی مطالعه، از تجارب عمیق کارشناسان، ارائه دهندگان خدمات واحدهای متأثر بخشهای مختلف نظام سلامت، مدیران و سیاستگذاران این حوزه با استفاده از نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع و تا رسیدن به اشباع کامل داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند عمیق فردی استفاده خواهد شد و نتایج بر اساس الگوی SWOT شامل نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدات نظام سلامت مشخص و در ادامه استراتژیها و پیشنهاداتی برا مدیریت بهتر کووید-19 در آینده استخراج می گردد. تحلیل SWOT یک ابزار مورد استفاده برای برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک در سازمانها است.
 
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1399/5/11 | پذیرش: 1399/12/3 | انتشار: 1402/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb