دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.218

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valadbeigi H, Kouhsari E, Khadiv A, Sayadi H, Sadeghifard N. The prevalence of heteroresistance to clarithromycin and metronidazole in Helicobacter pylori : systematic review and meta-analysis. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1108-fa.html
ولدبیگی حسن، کوهساری ابراهیم، خدیو آرزو، صیادی حجت، صادقی فرد نورخدا. بررسی شیوع هترورسیستنس نسبت به کلاریترومایسین و مترونیدازول در ایزوله های هلیکوباکتر پیلوری : مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1108-fa.html


مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (748 مشاهده)
افزایش شیوع پاتوژن های مقاوم به آنتی بیوتیک، یک تهدید عمده برای مراقبت های بهداشتی مدرن محسوب می شود[1] بطوری که   شرایط  و وضعیت بدلیل کمبود آنتی بیوتیک های جدید در حال گسترش، بدتر می شود[2]. بنابراین تحقیقات زیاد برروی شیوع و مکانیسم های مقاومت ژنتیکی در حال انجام است که اجازه می دهد تا جمعیت باکتریایی به صورت گسترده در حضور آنتی بیوتیک ها تکثیر شوند[3]. مقاومت  جمعیت های باکتریایی با آنتی بیوتیک های خاص با  تخمین MIC (حداقل رشد مهاری ) تعریف می شود. با این حال، در سالهای اخیر، این موضوع مشخص  شده است جمعیت هایی را که بعنوان حساس، بوسیله ارزیابی MIC، طبقه بندی می شوند، ممکن است  هنوز هم دارای زیر مجموعه هایی باشد که نسبت به درمان آنتی بیوتیک زنده باقی بماند. این زیرمجموعه های  زنده می توانند اثر  منفی بر اثربخشی آنتی بیوتیک ها  در بالین داشته باشند،که شاید تاکنون دست کم گرفته شده است[4].
معمولاً فرض بر این است حضور زیرمجموعه‌های مختلف در حال رشد در یک محیط همگن، ناشی از ترکیبی از فرآیندهای تصادفی و ژنتیکی است[5]. به طور کلی ، فرآیندهای  مولکولی تصادفی ذاتی ، مانند بیان ژن، منجر به نوسانات سلول به سلول مولکول های mRNA و پروتئین های کلیدی می شود[6]. ساختار شبکه ژنتیکی اصلی تا حد زیادی اثر این تغییرات را در سطح فنوتیپی مشخص می کند. در حالی که چرخش فیدبک منفی تمایل به کاهش اثرات دارند ، فیدبک مثبت تقویت کننده سیگنال مورد نیاز برای تغییر فنوتیپ از یک حالت به حالت دیگر است. این منجر به ایجاد دو (یا بیشتر) زیر مجموعه های فنوتیپی مجزا می شود[7].
روشهای فنوتیپی و ژنوتیپی برای شناسایی باکتریهای مقاوم وجود دارد. ایزوله های باکتریایی کشت شده با آزمایش E-test ،به عنوان متداول ترین روش استفاده شده برای تشخیص مقاومت فنوتیپی ، قابل ارزیابی هستند.
برای برطرف کردن مشکل مقاومت آنتی بیوتیکی، ما فقط به استراتژیهای  جدید درمان نیاز نداریم، بلکه همچنین درک بهتر در گستردگی باکتریهای مقاوم به دارو ضروری به نظر می رسد و نیز بهبود ابزارهای تشخیصی که بتواند پزشکان را در انتخاب داروهای ضد میکروبی مناسب  یاری نمایید. طی دهه های گذشته، درک ما از مکانیسم های مقاومت آنتی بیوتیک بسیار افزایش یافته است. وجود مکانیسم های مقاومت(شامل هم موتاسیون مقاومت و هم  ژنهای مقاومت) در سلولهای باکتریایی می تواند منجر به مقاومت فنوتیپی می شود، به طور کلی  فراهم کننده ارتباط و پیش بینی بین ژنوتیپ و فنوتیپ باکتریایی است، با این حال ، استثنائاتی وجود دارد( 11). ظاهرا  شناسایی سلول های باکتریایی در جمعیت می تواند فنوتیپ هتروژنسیتی به لحاظ حساسیت آنتی بیوتیکی نشان دهد، که منجر به مشکل شدن در طبقه بندی  باکتری ها به عنوان حساس یا مقاوم می شود. نمونه ای از این پدیده آنتی بیوتیک هترورزیستنت  Antibiotic hetroresistance) )  است.
 Antibiotic hetroresistance  توصیف کننده ی فنوتیپ است که در آن یک ایزوله باکتریایی حاوی زیر گروه هایی با کاهش حساسیت آنتی بیوتیکی در مقایسه با جمعیت اصلی است. چنین جمعیتی هایی اغلب تشخیص شان دشوار است و باعث ایجاد نگرانی در  بالینی می شوند، زیرا ممکن است  زمان در معرض  قرار گرفتن آنتی بیوتیک  را افزایش داده و باعث درمان اشتباه شود(12). Heteroresistance برای اولین بار در دهه 1940 توصیف شد ، اما فقدان یک تعریف دقیق همراه با عدم درک درست در توانایی برای مقایسه مطالعات و درک کامل مقیاس بالینی تهدید ناشی از این پدیده، ما را با مشکل مواجه کرده است(14و13).
هلیکو باکتر پیلوری  (Hp) یک باسیل متحرک گرم منفی  که کشت آن مشکل است و گزارش شده است که از نظر ژنتیکی بسیار متغیر است و این هتروژنسیتی پیشنهاد شده است که باعث توانایی آن در ایجاد بیماری های مختلف ، عفونت های مزمن خطرناک و غیر معمول می گردد[8]. در واقع ، Hp باعث عفونت های مختلفی از جمله گاستریت  فعال مزمن ، بیماری اولسر معده ، کارسینومای گاستریت و لنفومای بافت لنفوئید مرتبط با مخاط  (MALT) می گردد. علاوه بر این ، مطالعات  اپیدمیولوژیک و ارادیکیشن، ارتباط  بین عفونتهای Hp و اختلال عملکرد اندوتلیال  که منجر به بیماریهای عروقی می گردد، را نشان می دهد[9].
معمولاً ، در ابتدا کلونیزاسیون در دوران کودکی رخ می دهد ، بویژه در مناطق در حال توسعه ، و عمدتا در خانواده  فامیل و بعنوان نتیجه اثر کورت صورت می گیرد[10]. این کلونیزاسیون کاملاً بدون علامت است حتی اگر یک عفونت طولانی مدت در بعضی از افراد ایجاد شود. اگرچه به نظر می رسد شیوع Hp در برخی از مناطق جهان کاهش یافته است ، اما وجود این عفونت در بعضی از جمعیت  ها  بالا ست و از رنج بین 25٪ تا 86٪ ، بسته به مناطق مورد نظر متغیر است. طبق مرکز کنترل بیماریهای در  آمریکا(   (  Center for Diseases Control) حدود 50٪ از جمعیت جهان مبتلا  به Hp هستند. معمولا، شیوع عفونت ارتباط نزدیکتری  با شرایط اقتصادی- اجتماعی نسبت به منشاء جغرافیایی دارد. در کشورهای صنعتی، شیوع در جمعیت زیر 40 سال  20٪ و در افراد بالای 60 سال ، 50٪ است، در حالیکه در بچه ها نادر است. وضعیت اقتصادی –اجتماعی پایین و مهاجرت ها ی فراوان بعنوان عوامل پر خطر  عفونت در این محیط ها است. در عوض ، در کشورهای در حال توسعه ، عفونت  حدودا 80٪ افراد بالغ  و  10% کودکان 2 تا 8 ساله را درگیر می کند.  بیشتر سویه های بیماریزا (  CagA + و VacA +   ) در  بیشتر جمعیت مرد در انگلیس یافت شده( در 44٪ افراد آزمایش شده ) و حتی بیشتر از یک بررسی اپیدمیولوژیک قبلی در مورد جمعیت دانش آموزان نظامی در ایتالیا است(15).
در صورت عدم درمان ، عفونت عملاً مادام العمر است و این بدان معنی است که فرار از پاسخ میزبان مؤثر است.
یکی از موانع اصلی برای دستیابی به ریشه کنی  Hp ، مقاومت آنتی بیوتیکی  آن است. در طول یک دهه گذشته، رژیم های درمانی که مورد استفاده قرار گرفته اند ،  کارایی شان  در حال کاهش است، و درمان این عفونت ها بدلیل سویه های مقاوم به دارو مشکل است و علل اصلی عدم موفقیت درمان، مقاومت آنتی میکروبی و  نیز عدم تبعیت از درمان(عدم رعایت بیمار) هستند.
Hp ، به عنوان یک میکروارگانیسمی که می تواند به راحتی مقاومت در برابر عوامل ضد میکروبی را کسب نمایید، منجر به افزایش شیوع  سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک می شود، بنابراین باعث کاهش موفقیت درمان با روش های سنتی است. مقاومت کسب شده می تواند به دلیل  هم مصرف آنتی بیوتیک در طول زندگی فرد و یا تلاش های درمانی مکرر باشد از اینرو تست حساسیت، راهنمایی برای مناسب ترین روش درمانی  است.
     
نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1399/4/21 | پذیرش: 1399/4/24 | انتشار: 1401/3/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb