دوره 1402، شماره 3 - ( پاییز 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.044

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salmanipour H, Kafashian M, Zakariaee S S, Mozafari A, ahmadi I. Design and implementation of COVID-19 CT data registry in Ilam province. Journal title 2023; 1402 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-934-fa.html
سلمانی پور حسین، کفاشیان محمدرضا، ذکریایی سید سلمان، مظفری علی اشرف، احمدی ایرج. طراحی و پیاده سازی برنامه ثبت داده های تصویربرداری برش نگاری کامپیوتری (CT) بیماران COVID-19 در استان ایلام. عنوان نشریه. 1402; 1402 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-934-fa.html


گروه آموزشی رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (165 مشاهده)
طی چند دهه گذشته، تعداد زیادی از مردم جهان با 3 اپیدمی ناشی از ویروس های خانواده کرونا درگیر بوده اند (SARS-2003 ، MERS-2012  و COVID-2019).  با این وجود، تفاوت ژنتیکی قابل توجهی بین عوامل بیماری زا از سه اپیدمی قبلی، به ویژه MERS با COVID-19وجود دارد. ویروس کرونای جدید از نمونه سواب گلو بیمار (به عنوان عامل ایجاد کننده) توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین (CDC)  شناسایی شده و در 7 ژانویه 2020 رسماً اعلام گردید. بر همین اساس اسم قبلی 2019-nCoV  به severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2) توسط کمیته بین المللی تاکسونومی ویروس ها تغییر یافت. در زمان نگارش این متن با وجود گذشت زمان کوتاه از شیوع این ویروس، تعداد 74877 فرد مبتلا در ایران با  4683 مرگ ناشی از این بیماری ودر مجموع 1985135  فرد مبتلا در کل دنیا (بر اساس اطلاعات سایت Worldometer در تاریخ 26 فروردین 1399) گزارش شده است که این بیماری را به نگرانی و تهدید جهانی مبدل نموده است.
تشخیص قطعی COVID-19 با استفاده از اسید نوکلئیک ویروس کرونا مثبت در سواب ها ، خلط یا ترشحات دستگاه تنفسی تحتانی، یا خون با روش RT-PCR انجام می شود. با این حال ، کیت اسید نوکلئیک ویروس کرونای جدید کم و زمان گیر است. علاوه بر این، به دلیل کمبود مواد ویروسی در نمونه ممکن است در بعضی موارد منفی کاذب وجود داشته باشد. مطالعات اخیر مواردی را با SAR-CoV-2 اولیه منفی اما یافته های CT  تیپیکال نشان داده است که بسیاری از آنها پس از آزمایش های مجدد برای اسید نوکلئیک SARS-CoV-2 مثبت گزارش شده اند. بنابراین ، تصویربرداری CT از قفسه سینه در بررسی و تشخیص پنومونی COVID-19 با حساسیت و کارآیی بالاتری نسبت به گرافی های سینه، نقش مهمی ایفا می کند.
با انجام معاینات CT متوالی، وقوع ، پیشرفت و پیش آگهی بیماری را می توان به صورت جامع بررسی نمود. در مورد follow-up ، CT می تواند به صورت پویا تغییرات ضایعات ریه را مشاهده کند، داده های عینی و مناسبی  برای بررسی پیشرفت یا بهبود بیماری را ارائه دهد و تغییرات ضایعات ریه مانند کوچک شدن ، تورم، یاabsorption، dissipation یا  densification و fibre strand formation را ارزیابی کند. تصویربرداری  CT آسان و بسیار قابل تکرار است. اسلایس های مشابه از چندین آزمایش CT قابل مقایسه بوده که روند پیشرفت بیماری را نشان می دهد. یافته های تصویربرداری پنومونی ناشی از ویروس ممکن است کاملاً متفاوت باشد، گاهی اوقات با سایر بیماریهای عفونی و التهابی همپوشانی دارد. در یک  مطالعه شامل 21 بیمار علامت دار در زمان بروز اولیه نشان داده شد که یافته های CT از حالت عادی تا درگیری چند لوب متغیر است. برای بیماران پیشرفت های رادیولوژیکی مختلفی گزارش شده است . تاکنون، اطلاعات محدودی در مورد ویژگی های بالینی و یافته های تصویربرداری بیماران COVID-19 وجود دارد. با توجه به اهمیت یافته های تصویربرداری در تشخیص و مراقبت از بیماران، در این مطالعه بر آنیم تا طراحی و پیاده سازی برنامه ثبت داده های تصویربرداری توموگرافی کامپیوتری (CT) بیمارانCOVID-19 در استان ایلام انجام گردد.
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: رادیولوژی
دریافت: 1399/1/28 | پذیرش: 1399/3/27 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb