دوره 1402، شماره 3 - ( پاییز 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1401.095

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bahmani poor S, Abbasi A, Sayadi H, rahimi M, rashidi Z. Evaluation of musculoskeletal disorders by ROSA method among the administrative staff of Ilam University of Medical Sciences and implementation of educational program. Journal title 2023; 1402 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1872-fa.html
بهمنی پور سارا، عباسی علی محمد، صیادی حجت، رحیمی مینا، رشیدی زهرا. بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی به روش ROSA در بین کارکنان اداری پردیس یک دانشگاه علوم پزشکی ایلام و اجرای برنامه آموزشی. عنوان نشریه. 1402; 1402 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1872-fa.html


گروه آموزشی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (184 مشاهده)
کارکنان اداری با توجه به ماهیت کاری خود، شیوع بالایی از اختلالات اسکلتی-عضلانی را گزارش می کنند. اختلالات اسکلتی-عضلانی از جمله بیماری های مرتبط با کار است که می تواند بسیار ناتوان کننده ظاهر شود و بر اساس تحقیقات انجام شده، عمده ترین عامل از دست رفتن زمان کار، افزایش هزینه ها و آسیب های انسانی نیروی کار می باشد. یکی از روش های جدیدی که به تازگی در مقایسه با دیگر روش های ارزیابی ارگونومیک معرفی شده و از کاربردهای اختصاصی آن می توان به ارزیابی ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی در کارکنان اداری و کاربران رایانه اشاره کرد، روشROSA (Rapid Office Strain Assessment)  می باشد. این روش ریسک فاکتورهای ارگونومیکی را در کارکنان اداری که کار آن ها بر پایه استفاده از رایانه می باشد، شناسایی و سطح ریسک شان را طبقه بندی می کند. از آنجایی که هر فرد شاغل بخش عمده ای از عمر خود را در محیط های کار صرف می نماید و و در مواجهه با ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی عضلانی می باشد از نتایج حاصل از این پژوهش می توان در بهبود محیط کار افراد به منظور افزایش بهره وری، کاهش حوادث و صدمات و افزایش رضایت شغلی کارکنان و ... استفاده نمود و با بهینه و متناسب نمودن شرایط محیط کار مطابق با وظایفی که کارکنان انجام می دهند، ضمن رسیدن به اهداف مذکور، سلامتی و ایمنی نیروی کار را حفظ، تأمین و ارتقا داد. بدین ترتیب پژوهش حاضر با هدف بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی به روش ROSA در بین کارکنان اداری پردیس شماره 1 دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام خواهد شد.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1401/2/4 | پذیرش: 1401/2/31 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb