دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1400.047

XML English Abstract Print


دانشکده بهداشت
چکیده:   (933 مشاهده)
در میان آفت کشها، حشره کشهای ارگانو کلره مانند هگزا کلروبنزن، آلدرین، آلفا کلردان، دیلدرین و ایزومرهای ددت یکی از پرمصرفترین سموم کشاورزی محسوب می شوند. این سموم از راه های تماسی، گوارشی و تدخینی وارد بدن شده و تجمع می یابند و باعث آسیب کبدی، اثرات مضر بر سیستم تولید مثل و اختلال در سیستم اعصاب مرکزی می شوند. از آنجا که این مواد در مواجهات طولانی مدت حتی در مقادیر ناچیز هم می توانند عوارض جبران ناپذیری برای انسان داشته باشند لذا برای تعیین میزان مواجهه افراد با آنها، باید روش هایی که در تمام مراحل نمونه برداری، آماده سازی نمونه و آنالیز از دقت بالاتری برخوردار باشند طراحی شود.
روش های NIOSH-5502 برای نمونه برداری از آلدرین و NIOSH-5510 برای نمونه برداری از کلردان، روش ‌های استاندارد می باشند و برای سایر آفت کشها روشی پیشنهاد نشده است. در روش های استاندارد برای استخراج نمونه از جاذب باید از حلال هه و ظروف شیشه ای متعدد استفاده شود که باعث افزایش خطا در مرحله آماده سازی نمونه خواهد شد.
در تکنیک تله سوزنی مراحل نمونه‌برداری، استخراج، آماده‌سازی و تعیین مقدار آلاینده‌های محیط کار، در یک مرحله و بدون نیاز به حلال انجام می‌شود که این از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این تکنیک است. از سوی دیگر نوع جاذب بکار رفته در تله سوزنی بر عملکرد نمونه بردار بسیار موثر است.
در این مطالعه از جاذب چاچوب فلزی آلی MIL-101 عامل دار شده با آهن برای نمونه برداری از تعدادی از آفت کش های ارگانوکلره ( هگزا کلروبنزن، آلدرین، آلفا کلردان، دیلدرین و ایزومرهای ددت) استفاده خواهد شد. به دلیل اینکه جاذب مورد استفاده در این مطالعه با استفاده از ترکیبات فلزی آهن عامل دار شده است انتظار می رود این روش از حساسیت و دقت بالاتری در شناسایی و تعیین مقدار آنالیت های مورد نظر داشته باشد همچنین این جاذبها تاکنون برای شناسایی و تعیین مقدار سموم ارگانوکلره در هوا بکار نرفته اند که از نوآوری های مطالعه حاضر می باشد.
 هدف از انجام مطالعه حاضر ارائه روشی نوین بر پایه تکنیک تله سوزنی پر شده با چارچوب های فلزی-آلی عامل دار شده جهت پایش سریع سموم ارگانوکلره در هوا می باشد که می تواند جایگزینی سریع، مناسب و کم هزینه برای روش های آزمایشگاهی موجود باشد.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1399/9/11 | پذیرش: 1400/4/19 | انتشار: 1400/12/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.