دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1397.17

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mozafari M, Rostami A, Abanghah G, Khorshidi A. The effect of short-term educational program on endoscopic candidate readiness. Journal title 2020; 3 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1028-fa.html
مظفری مصیب، رستمی ارسلان، آبانگاه قباد، خورشیدی علی. بررسی تأثیر برنامه کوتاه‌مدت آموزشی بر آمادگی بیماران کاندید آندوسکوپی. عنوان نشریه. 1399; 3 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1028-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (5747 مشاهده)
چکیده: دستگاه گوارش به دلیل فعالیت زیاد، عادات غذایی نادرست، استرس و تنش‌های محیطی در معرض بیماری است؛ که سبب تحمیل هزینه به افراد و جامعه می‌گردد. آندوسکوپی به‌عنوان مداخله‌ای که قبل از تثبیت بیماری آن را تشخیص می‌دهد، در افزایش بقا و کاهش هزینه‌های درمان بیماران مؤثر است؛ اما این روش با عوارضی همراه است. آموزش به‌عنوان یک مداخله جهت کاهش عوارض آندوسکوپی مورد سنجش قرار گرفت.
 اهداف: اهداف این پژوهش شامل تعیین تأثیر برنامه آموزشی کوتاه‌مدت بر آمادگی بیماران کاندید آندوسکوپی، کیفیت پاک‌سازی کولون بیماران کاندید آندوسکوپی (تحتانی) و اضطراب بیماران کاندید آندوسکوپی می‌باشد.
روش‌ها: 70 بیمار (60-35 سال) کاندید آندوسکوپی دستگاه گوارش که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند پس از اعلام رضایت کتبی به روش تصادفی وارد مطالعه شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه‌های: اضطراب اسپیلبرگر (STAI)، آمادگی آندوسکوپی و کیفیت پاک‌سازی کولون بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS V20 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نمونه‌ها شامل 41 مرد و 29 زن که اکثرا شاغل، متاهل و دارای مدرک فوق‌دیپلم و بالاتر بودند. بیشتر نمونه‌ها روز قبل از آندوسکوپی دارای سطح بالای اضطراب بودند. پس از آموزش در گروه آزمون هم آمادگی جهت آندوسکوپی بالا بود (در گروه آزمون (3/5)8/105 و در گروه کنترل (8/7)6/62) و هم اضطراب به شکل معنی‌دارکاهش ‌یافته بود (14 درصد گروه آزمون اضطراب شدید داشتند و در گروه کنترل 4/71 درصد دارای اضطراب شدید) ؛ کیفیت پاک‌سازی کولون هم در گروه آزمون به شکل معنی‌دار بالاتر از گروه کنترل بود (گروه آزمون (7/0)58/3 و در گروه کنترل (6/0)25/2).
نتیجه‌گیری: با توجه به روشن شدن نقش آموزش در کسب آمادگی در بیماران کاندید آندوسکوپی و همچنین کاهش اضطراب، بکار گیری برنامه آموزشی طراحی و اجراشده در این مطالعه به‌عنوان یک الگوی مداخله موثر، غیر دارویی و ارزان توصیه می‌شود.
 
واژه‌های کلیدی: آمادگی آندوسکوپی، آموزش، اضطراب
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1399/3/6 | پذیرش: 1399/6/7 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb